A3 Haber

Fatih Portakal “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etti

Fatih Portakal “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etti

Fatih Portakal “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etti
Mart 02
22:17 2021

Gazeteci Fatih Portakal, sosyal medya paylaşımı sebebiyle “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “itibarın zedelenmesi” suçlamalarıyla üç yıl hapis istemiyle yargılandığı davadan beraat etti.

A3 Haber Merkezi | Gazeteci Fatih Portakal, sosyal medya paylaşımı sebebiyle Bankacılık Kanunu’nun “İtibarın Korunması” başlıklı 74’üncü maddesini ihlal ettiği ve “Cumhurbaşkanına hakaret ettiği” suçlamalarıyla yargılandığı davanın İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasına katılmazken, tarafların avukatları hazır bulundu.

Portakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın IBAN verip bağış istediği “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyası tanıtımında Kurtuluş Savaşı zamanında Tekalif-i Milliye kararlarını hatırlatmasını eleştirmiş, “Tekalifi Milliye hatırlatılıp ‘zor günlerden geçiyoruz’ denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermiş bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef!” diye yazmıştı.

O dönem FOX TV Ana Haber Bülteni sunucusu olan Fatih Portakal hakkında Erdoğan adına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştu. Hakkında hazırlanan iddianamede Portakal’ın üç yıl hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Davada beraat kararı veren mahkeme, söz konusu paylaşımda bankaların veya BDDK’nin hedef alındığına dair olgu bulunmadığı ve paylaşımın “itibarın zedelenmesi” suçunun yasal unsurlarını taşımadığını vurguladı.

Kararda, yazılan ifadelerin onur, şeref ve saygınlığı rencide edecek boyutta somut bir fiil veya olgu isnadı ya da sövme içermediği belirtilerek, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunun koşullarının da oluşmadığı belirtildi. Mahkeme, Fatih Portakal’ın beraatine hükmetti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER