A3 Haber

Akşener’den fezleke açıklaması: Siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız

Akşener’den fezleke açıklaması: Siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız

Akşener’den fezleke açıklaması: Siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız
Mart 03
11:48 2021

İYİ Parti lideri Akşener, Meclis’e sevk edilen ve çoğunluğu HDP’lilere ait fezlekeler hakkında konuştu. Akşener, “Merak ediyorlarmış. İYİ Parti fezlekeler geldiğinde ne yapacakmış? Elbette, milletimizin hür iradesine saygı duyacağız. Elbette siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız. Bu kadar basit, bu kadar net” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis Grup Toplantısı’nda konuştu.

Meclis’e gönderilen 33 fezleke hakkında konuşan Akşener “Merak ediyorlarmış… İYİ Parti fezlekeler geldiğinde ne yapacakmış?… Elbette, vatandaşı iki yumruk arasında sıkıştıran bu utanmazlığa geçit vermeyeceğiz. Elbette, milletimizin hür iradesine saygı duyacağız. Elbette, siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız. Bu kadar basit, bu kadar net” dedi.

Akşener’in açıklamaları:

  • “Bugün Türkiye’nin üzerinde 28 Şubat’ın hayali, hayaleti dolaşıyor. Bu hayalet, beğenmediklerine terörist diyor. Gerçeklerine boyun eğmedik, hayaletlerine de tabii ki boyun eğmeyeceğiz.
  • Milletin gündemini artık hamasetle dolduramıyorlar, kısacası artık gömlek dikiş tutmuyor. Onların gündemi başka, halkın gündemi başka.
  • İYİ Parti terörün yanında, yöresinde olmaz. İYİ Parti teröristle masa kurmaz, pazarlık yapmaz. İYİ Parti terörist kafasında konfeti temizlemez. İYİ Parti, fezlekeler geldiğinde tabii ki halkın oyuna saygı duracaktır.
  • Milletle inatlaşılmaz Sayın Erdoğan. Millet iradesi ile inatlaşılmaz. Siyaset tarihi, milleti ile inatlaşan şuursuz siyasetçi çöplüğüdür. Milleti ile inatlaşanların sonuna bak, ders çıkar.
  • İYİ Parti, o fezlekelerin önünü arkasını iyice okur. Çünkü İYİ Parti, o fezlekelerin önünde biri varsa, ardında da sizin olduğunuzu çok iyi bilir. İYİ Parti, Türk yargısının hazırladığı fezlekeye bakar, gereği neyse onu yapar.”

33 fezlekeden 28’i HDP’lilere ait 

  • TBMM’ye iletilen 33 fezlekeden 28’i HDP milletvekilleri hakkında. Fezlekelerde ‘terör örgütü propagandası yapma’, ‘suçu ve suçluyu övme’, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ gibi suçlamalar yer alıyor.
  • CHP Milletvekilleri Ali Mahir Başarır’ın fezlekesi ‘hakaret’, Candan Yüceer’in fezlekesi ‘ses ve görüntülerin kayda alınması’, Ömer Fethi Gürer’in dosyası ise ‘basit yaralama’ suçunu içeriyor.
  • Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt’un fezlekesinde ise ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, ‘silahlı yağma’ suçlamaları yöneltiliyor. Diğer 29 fezleke ise 20’si HDP, biri Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) milletvekilinin işlediği belirtilen suçları kapsıyor. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP milletvekilleri Ayşe Sürücü, Garo Paylan, Ayşe Acar Başaran, Pero Dundar, Berdan Öztürk ile Sezai Temelli’nin 2’şer fezlekesi bulunuyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER