A3 Haber

Bolivya’da üniversitede korkuluk faciası: Yedi öğrenci yaşamını yitirdi

Bolivya’da üniversitede korkuluk faciası: Yedi öğrenci yaşamını yitirdi

Bolivya’da üniversitede korkuluk faciası: Yedi öğrenci yaşamını yitirdi
Mart 03
13:12 2021

Güney Amerika ülkesi Bolivya’da bir üniversitede çıkan kavga sonucu demir korkulukların kırılması ile 5. kattan düşen yedi öğrenci yaşamını yitirdi.

Güney Amerika ülkesi Bolivya’daki El Alto Üniversitesi’nde korkulukların kırılması infiale yol açtı.

Başkent La Paz yönetim bölgesine bağlı El Alto kentindeki devlet üniversitesinin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğrenci merkezinin yenilenmesin etkinliği sırasında korkulukların kırılması nedeniyle yedi öğrenci yaşamını yitirdi.

16 metre yükseklikteki korkuluklardan düşen sekiz öğrenciden yedi kişi yaşamını yitirirken, bir kişinin hastanedeki tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Castillo: Gerçekler derhal açıklanmalı

Hükümet Bakanı Eduardo del Castillo sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, UPEA’nın yaşanan olayın ardından yedi ölü, bir yaralı rapor ettiğini bildirdi.

El Alto Belediye Başkanlığında düzenlenen kutlama törenine katılan Devlet Başkanı Luis Arce ise yaptığı açıklamada, “El Alto halkına ve acı çeken ailelere en içten taziyelerimi sunuyorum. Gerçeklerin derhal açıklanmasını bekliyoruz” dedi.

​UPEA’nın halkla ilişkiler ofisi tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgili iç soruşturma başlatıldığı duyuruldu. UPEA’da çoğu kırsal kesimden olmak üzere yaklaşık 100 bin öğrenci eğitim görüyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER