A3 Haber

Müslüm Gürses ölümünün sekizinci yılında kabri başında anıldı

Müslüm Gürses ölümünün sekizinci yılında kabri başında anıldı

Müslüm Gürses ölümünün sekizinci yılında kabri başında anıldı
Mart 03
13:58 2021

Arabesk müziğin unutulmaz ismi Müslüm Gürses, ölümünün sekizinci yılında, arkadaşları ve sevenleri tarafından Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

3 Mart 2013 tarihinde kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Müslüm Gürses için ölümünün sekizinci yıldönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Gürses’i anmak için Zincirlikuyu Mezarlığı’na saatler öncesinden gelen hayranları dua etti. Aralarında Gürses’e benzerliği ile dikkati çeken hayranlarının da yer aldığı kalabalık, uzun süre ünlü sanatçının kabri başından ayrılmadı. Gürses için lokma dağıtıldı.

“Biz babamızı unutmadık, unutturmayacağız”

Adana’dan gelen tost ustası Mahmut Kurt, “Adana’dan geldik Müslüm Baba için. Müslüm Baba’mızın sekizinci yıl dönümü. Onun için geldik. Kısmet olursa her yıl geleceğiz artık. Adana’daki dükkanımızda Müslüm Baba’mızın sadece bir köşesi yok. Tüm dükkanımız Müslüm Babayla dolu. Onun anılarıyla yaşıyoruz” diye konuştu.

Usta sanatçıya olan benzerliği ile dikkat çeken Yılmaz Tunç, “Biz babamızı unutmadık, unutturmayacağız. Her daim kabrinde olacağız. Biz burada bir aile gibiyiz. Hepimiz birbirimizi tanırız. Bir dostluk, bir kardeşlik ortamı var burada. Yılda 4-5 milyon insan geliyor buraya. Bu çılgın bir şey. Gerçekten böyle bir sevgi yok” dedi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kabri başına gelen Müslüm Gürses hayranı Ahmet Özayan ise, “Bugün menfaatin bittiği, dostluğun buluştuğu yerdeyiz. Müslüm Baba’yı her zaman yaşatacağız. Yaşatmaya devam edeceğiz. Zaten onun dediği gibi gönül adamı olmayı tercih ettik. Burada kaynaştık.” diye konuştu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER