A3 Haber

ABD Başkanı Biden’dan maske yasağını kaldıran Cumhuriyetçi valilere: Neandertal zihniyetliler…

ABD Başkanı Biden’dan maske yasağını kaldıran Cumhuriyetçi valilere: Neandertal zihniyetliler…

ABD Başkanı Biden’dan maske yasağını kaldıran Cumhuriyetçi valilere: Neandertal zihniyetliler…
Mart 04
14:37 2021

ABD Başkanı Joe Biden, bazı Cumhuriyetçi Partili valilerin eyaletlerinde maske zorunluluğunu kaldırmasını eleştirerek yasağı kaldıran valilere “Neandertal zihniyetli” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçi valilerin yönettiği Teksas ve Mississippi eyaletlerinde maske zorunluluğunun kaldırılmasını “büyük hata” diyerek eleştirdi.

Biden, , bugüne dek 78 milyon doz aşı yapılmış olmasının halk sağlığı önlemlerinin kaldırılması için bir neden oluşturmadığını söyledi.

“İhtiyacımız olan son şey Neandertal zihniyet”

“İhtiyacımız olan son şey, bu arada her şeyin yoluna girdiğine, maskeyi çıkarmaya, (pandemiye) unutmaya dair Neandertal zihniyet” diyen Biden, maske, sosyal mesafe ve diğer önlemlerin hala önemli olduğunu belirtti.

Biden’ın sözleri Cumhuriyetçilerin tepkisini çekti.

Vali Reeves: Terbiyeciye ihtiyacımız yok

Mississippi Valisi Tate Reeves ise ABD Başkanı’na şu yanıtı verdi:

“Mississippililerin terbiyeciye ihtiyacı yok. Vaka sayıları düştükçe kendi tercihlerini değerlendirebilir ve uzmanları dinleyebilirler. Bence Amerikalılara hakaret etmek yerine güvenmeliyiz.”

Teksas Valisi Greg Abbott da sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada Tekasaslılara Covid-19’un bitmediğini net şekilde söylediğini savundu.

Teksas Valisi: Eyaletin yetkilerini dayatmasına gerek yok

Poliitico’ya konuşan sözcü şunları söyledi:

“Teksas’ta halkın ve işletmelerin kendi kararlarını vermesine izin veriyoruz. Ellerinde Covid’le mücadele edecek araç gereç ve bilgi var.

Tedavi olanlar, aşılar, hastaneye kaldırılmalarda azalma ve Teksaslıların kullandığı güvenli yöntemlerden net şekilde anlaşılıyor ki, eyaletin yetkilerini dayatmasına gerek yoktur. Artık yapmamız gereken, Teksaslılar için normalliği ve geçim kaynaklarını yeniden tesis etmek.”

ABD’de 519 bin ölüm yaşandı

Çoğu eyalet kısıtlamaları aşamalı gevşetirken, Teksas ve Mississippi maske zorunluluğunu kaldırmanın yanısıra tüm işyerlerinin tam kapasite açılmasına izin verdi.

ABD, teyitli 28.7 milyon enfeksiyon ve 519 bin ölümle Covid-19’u en ağır geçiren ülke. Ülkenin halk sağlığı alanında en üst düzey yetkilileri, koronavirüsün yayılmaya devam ettiği, üstelik daha bulaşıcı varyantlarının çıkmasının aşılamayla ilerleme kaydedilmesini tehlikeye soktuğu uyarısı yapıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER