A3 Haber

Petrol fiyatları 30 ayın zirvesinde

Petrol fiyatları 30 ayın zirvesinde

Petrol fiyatları 30 ayın zirvesinde
Mart 05
11:47 2021

OPEC+’ın üretim kısıntılarını gevşetmeme kararı petrol fiyatlarını yüzde birin üzerinde artırdı ve 30 ayın zirvesine ulaştırdı.

A3 Haber Merkezi | Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefikleri (OPEC +), petrol piyasalarının daha hızlı toparlanmaya başlaması ve ham petrol fiyatlarını yüzde birden fazla artırmasıyla üretim artışına gitmemeye karar vererek beklentileri şaşırttı.

Suudi Arabistan’ın günlük 1 milyon varillik gönüllü üretim kesintisini bir ay daha uzatacağı iddia ediliyor. Suudi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman, kartelin petrol piyasalarının toparlanmasıyla ilgili belirsizlik sürerken “dikkatli ve proaktif bir yaklaşım” izlemeyi seçtiğini söyledi.

Gelişmeler etkisiyle mayıs ayı teslimatları için Brent petrol yüzde 1.74 değer kazanarak varil başına 67.90 dolara yükseldi ve 2018 yılının kasım ayından bu yana en yüksek seviyesinde işlem gördü. ABD hafif petrolü (WTI) ise nisan teslimatları için yüzde 1.60 artışla varil başına 64.85 dolara yükselerek, 30 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER