A3 Haber

“Ücretsiz” 1 milyon aşıyı devlete 12 dolara satan Alagöz: Devletin bir kuruşunun cebime girmesini ar bilirim

“Ücretsiz” 1 milyon aşıyı devlete 12 dolara satan Alagöz: Devletin bir kuruşunun cebime girmesini ar bilirim

“Ücretsiz” 1 milyon aşıyı devlete 12 dolara satan Alagöz: Devletin bir kuruşunun cebime girmesini ar bilirim
Mart 05
10:32 2021

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Keymen İlaç’ın gümrükte ücretsiz olduğu beyan edilen 1 milyon Covid-19 aşısını Devlet Malzeme Ofisi’ne (DMO) tanesini 12 dolardan faturalandırdığı iddiası üzerine konuşan şirket sahibi Cantürk Alagöz, “Devletin bir kuruşunun cebime girmesini ar bilirim” dedi.

A3 Haber Merkezi | CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Keymen İlaç’ın, gümrükte ücretsiz olduğu beyan edilen 1 milyon Covid-19 aşısını Devlet Malzeme Ofisi’ne (DMO) tanesini 12 dolardan faturalandırdığını ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu’nun bu iddiası üzerine gözler, Sinovac’ın Türkiye distribütörü Keymen İlaç’a çevrildi.

“Türkiye’de dolum için yatırım gerekiyor”

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’ın yazısına göre Keymen İlaç’ın sahibi Cantürk Alagöz, aşının tamamının hazır ürün olarak getirilmediğini, istenen miktarda alabilmek için Türkiye’de dolum yaptıklarını, bunun için de yatırım gerektiğini ifade etti.

Alagöz, vial (Dolum yapılan şişe) ve enjektör gibi masraflarının olduğunu, bunların siparişlerinin verildiğini belirterek, “1 milyon doz rakamı var ya, onun üzerinde ödedik” diye konuştu.

“Aldığım fiyatın üzerine kuruş koymam”

Alagöz, şöyle devam etti: “(Masraf) 12 milyon doların üzerinde. Masrafım bedava geldiği söylenen aşılardan fazla. O vialleri, şırıngaları ben alıyorum ya, yatırımı yapıyorum ya, dolum tesislerine para ödeniyor ya… Onları kim ödüyor? Parayı nereden alacağım? Kazancım Sinovac’la yıllara dayalı distribütörlük anlaşmamla sınırlıdır. Bakın, ben aldığım fiyatın üzerine kuruş koymam. Dünyanın en uygun fiyatına alınan aşıda ciddi katkım var. Devletin bir kuruşunun cebime girmesini ar bilirim. Bu, göçük altındaki vatandaşın cebindeki parayı çalmaya benzer. Aşılama dozu arttıkça iftira artıyor.”

Alagöz, bu noktada CHP’li Murat Emir’e dava açacağını ifade ederek, aşının etkisinden ve bankaların kendisine kredi vermemesinden bahsetti. Alagöz, aşının doz fiyatının 10 dolar civarında olduğunu dile getirdi.

Bakan “aracı filan yok” demişti

Sağlık Bakanının bir kez daha halka yalan söylediğini ve yine yalanının kısa zamanda ortaya çıktığını belirten CHP’li milletvekili Murat Emir, şu ifadeleri kullanmıştı: “Başından beri soruyoruz. Aracı firma olacak mı dedik. En son da Keymen getirecek dediğimizde bakan, ‘aracı filan yok’ diyerek, Devlet Malzeme Ofisi’nin direkt kendisinin alım yapacağını belirtmişti. Oysa Keymen İlaç firmasının, son aylarda Sinovac’tan yüklü miktarda ithalat yaptığını biliyoruz. Bakan bir kez daha U dönüşü yapıyor. Böylesine bir stratejik ürün söz konusuyken, neden aracı firma kullanılıyor? Madem aracı firma kullanıyorsunuz, neden bunu saklıyorsunuz. Bunun eninde sonunda ortaya çıkacağını öngöremiyor musunuz? Bir kere de açık, şeffaf bir süreç yürütün. Bir kere de söylediğiniz bir şey doğru çıksın.”

Tanıdıklara aşı yaptırıldığı iddiası

CHP’li Emir “Çin aşısı 10 gündür Türkiye’de. Aşıyı getiren firma da her zamanki gibi yine Keymen İlaç oldu. Aşı 10 gündür el altından AKP’li siyasilere, aile dostlarına, nüfuzlu kişilere ve tanıdıklara yapılmaya başlanmış bile” diyerek tepki göstermişti.

Keymen İlaç’la bağlantılı Semanur Kapusuz, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Keymen İlaç olarak Türkiye’ye getirdiğimiz Çin Aşısı olarak bilinen faz 3 klinik çalışmaları devam eden korona aşısı için bugün ben de gönüllü oldum” diyerek iddiayı doğrulamış oldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER