A3 Haber

Demiryollarında denetimsizliğin gerekçesi: Covid-19

Demiryollarında denetimsizliğin gerekçesi: Covid-19

Demiryollarında denetimsizliğin gerekçesi: Covid-19
Mart 06
16:47 2021

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın demiryollarında emniyet sağlanmasına yönelik denetim çalışmalarının, faaliyet raporunda hedeflenen noktaya ulaşılmadığı itiraf edildi.

A3 Haber Merkezi | Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yayımladığı raporla demiryollarında 2020’de seyir, can ve mal emniyetinin sağlanmasına yönelik denetim hedeflerine ulaşılamadığını itiraf etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, son yıllarda art arda yaşanan ve vatandaşların yaşamını yitirdiği demir yolu kazalarının acılarının henüz taze olduğunu hatırlatarak “Bakanlık denetim hedeflerine ulaşamadığını kendi raporunda itiraf etti. Üstelik bakanlık, lebalep dolu kongrelere engel olmayan Covid-19 salgınını demir yolu denetimlerinin yapılamamasına gerekçe olarak sunuyor” diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ‘2020 yılı faaliyet raporu’nda demiryolu ulaşımıyla ilgili emniyet hedeflerinin gerçekleşmediğinin ortaya çıktığına işaret eden Akın “Demiryolu ulaşımının güvenliğinin sağlanması, taşımacılık işlemlerinde seyir, can ve mal emniyetinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen program hedeflerine 2020 yılında ulaşılamadı. Faaliyet raporuna göre bakımdan sorumlu kuruluş ve birimlere dair hedeflenen 10 denetimden tek bir tanesi bile yapılmadı. Faaliyet raporunda demir yolu ulaşımında taşımacılığın seyri, can ve mal emniyetinin artırılmasının sağlanmasına yönelik belirlenen dört denetim hedefinin dördüne de ulaşılamadı” dedi.

“Lebalep dolu kongrelere engel oluşturmadı”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın kazaları engellemek için emniyet yönetim sistemine ilişkin bir yılda üç denetim yapmayı hedeflediğini ancak 2020 yılında yalnızca bir denetim gerçekleştirdiğine vurgu yapan Akın, “Bakımdan sorumlu kuruluş ve birimlere ilişkin hedeflenen 10 denetimden biri bile yapılmamış. Son yıllarda ülkemizde art arda yaşanan ve 10’larca vatandaşımızın hayatını kaybettiği demiryolu kazalarında denetimler hayati önem taşıyor. Ancak bakanlık hedeflediği denetimleri bile yerine getiremezken, buna gerekçe olarak Covid-19 salgınını gerekçe gösteriyor. Bu durum demiryollarında maalesef yeni kazaların yaşanmasına yönelik endişelerimizi artırıyor. Covid-19 salgını lebalep dolu kongrelerin yapılmasına engel oluşturmazken; nasıl oluyorsa demir yolu denetimine engel oluyor. Bu vatandaşın aklıyla alay etmektir” ifadelerini kullandı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER