A3 Haber

Ev hapsindeki Mübariz Gurbanoğlu Mansimov’dan ilk mesaj: Sessizliğini bozdu

Ev hapsindeki Mübariz Gurbanoğlu Mansimov’dan ilk mesaj: Sessizliğini bozdu

Mart 08
17:46 2021

Hakkında “FETÖ”ye üye olmaktan dava açılan, bir süre cezaevinde tutulduktan sonra “FETÖ”ye yardım suçlamasından ceza verilen ve geçen hafta tahliye edilerek ev hapsiyle cezalandırılan Azeri işadamı Mübariz Gurbanoğlu Mansimov, cezaevinden çıktıktan sonra ilk görüntülü mesajını verdi.

A3 HaberMerkezi | İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “FETÖ”ye yardım etmek suçlamasıyla beş yıl hapis cezasına çarptırılan ve bulunduğu Silivri cezaevinden tahliye edilen Azeri işadamı Mübariz Gurbanoğlu Mansimov, ev hapsinden görüntülü mesaj yayımladı.

Cezaevinde bulunduğu süre içerisinde kendisine destek olanlara teşekkür eden Mansimov’un görüntülü mesajı şöyle:

Ne olmuştu?

20 Aralık 2019’da Mubariz Gurbanoğlu’na (Mansimov) dört eski çalışanının verdiği dilekçe ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeni bir soruşturma açılmıştı. Dava dosyasına iki de gizli tanık eklenmişti. Soruşturma sonunda Mubariz Gurbanoğlu (Mansimov) “silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiası ile 15 Mart 2020’de gözaltına alınmış, ertesi gün tutuklanmıtı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama, 5 Mart 2021’de yapılan karar duruşması ile sona erdi. Mahkeme “Silahlı terör örgütü içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlamasıyla Mansimov’u beş yıl hapis cezasına çarptırmış ve cezaevinden tahliye ederek ev hapsine mahkum etmişti.

Mansimov’a “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan dava açılıp “örgüte yardım etmek” suçundan ceza verilmesi ve bu suçlamaya delil olarak da Türk Kültür Vakfı’nın kurucu üyelerinden biri olmasının gösterilmesi dikkat çekmişti.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER