A3 Haber

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer: Hazine onayı geldi, sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer: Hazine onayı geldi, sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer: Hazine onayı geldi, sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz
Mart 08
23:55 2021

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mart meclis toplantısında Buca Metrosu için hiçbir engel kalmadığını, oluşturulan konsorsiyumun uluslararası ihale çalışmasını sürdürdüğünü açıkladı. Metro finansmanı için kullanılacak uluslararası kredi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan onay geldiğini belirten Soyer, “Bir yıl için öngörülen Hazine onayının süresi dolmuştu. Bugün onun onayı da geldi. Bu nedenle sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı ilk birleşimi Başkan Tunç Soyer yönetiminde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapıldı. Toplantı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hazırlanan video gösterimiyle başladı. Açılışta meclis üyelerince 8 Mart’ın önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

ANKA’nın haberine göre Soyer yapımı süren Narlıdere Metrosu’nun ilk tünelinde ışığın göründüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Hat 7,2 kilometrelik iki tünelden oluşuyor. Buraya biraz da o nedenle gecikerek geldim. İlk tünelde ışığı gördük. Tünel açıldı. Çok büyük bir heyecanla, çok büyük bir gururla arkadaşlarımla orada, o anı paylaştım. Bunu da şu an sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Gerçekten bu çok anlamlı bir an çünkü TBM ile ilk kez açılan bir tünel söz konusu. Ben de arkadaşlara ‘Tünel bittiğinde o tünelde koşacağım’ diye söz vermiştim. İnşallah betonlaması da bittiğinde onu yapacağız.”

İkinci tünelin de en geç Temmuz ayına kadar açılacağını söyleyen Soyer, takvimin öngörüldüğü gibi işlemeye devam ettiğini, pandemi koşulları ile 30 Ekim İzmir depreminin metrodaki çalışma hızını etkilemediğini belirterek 2022’nin sonuna doğru Narlıdere Metrosu’nun hizmete gireceğini söyledi.

“Buca metrosu için onay geldi”

Buca metrosu için de uluslararası ihaleye çıkmak için önlerinde engel kalmadığını ifade eden Soyer, şu bilgileri verdi:

“Buca metrosu için hazırlığımız ve bunun için oluşturduğumuz bir konsorsiyum vardı. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı’nın onayıyla ilgili bir talebimiz oluşmuştu çünkü bir yıl için öngörülen Hazine onayının süresi dolmuştu. Bugün onun onayı da geldi. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımıza da buradan şükranlarımızı sunuyoruz. Teşekkür ediyoruz. Bir yandan Buca Metrosu ile ilgili hiç bir engel kalmadı artık. Öngördüğümüz şekilde uluslararası ihale gerçekleşecek. Konsorsiyum ihale çalışmasını sürdürüyor.”

Erdoğan “Hazine müsaade vermezse borçlanmaya gidilemez” demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çiğli Tramvayı’nın temel atma töreninde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Metrosu için kullanacağı düşük faizli krediyi açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki göstermişti. Erdoğan, “Hazine müsaade vermedikten sonra hiçbir belediye bu şekilde bir borçlanmaya gidemez. Sonunda bu bana gelir. Benim de bunu onaylamam gerekir” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER