A3 Haber

HES kodu zorunluluğu genişletildi

HES kodu zorunluluğu genişletildi

HES kodu zorunluluğu genişletildi
Mart 09
20:55 2021

Ankara’da şehir içinde yolcu taşımacılığı yapılan B1, B2, D1, D2 ve D4 yetki belgeli toplu taşıma araçlarında, HES kodu sorgulaması zorunluğu getirildi.

A3 Haber Merkezi | Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Ankara Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Vasip Şahin başkanlığında toplandı. Toplantıda alınan kararlar kapsamında, yolcu taşımacılığı faaliyeti gerçekleştirmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca düzenlenen B1, B2, D1, D2 ve D4 yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı olan taşıtlarda, Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulanması zorunluluğu getirildi. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde belirtilen tedbirlere uymak kaydıyla ruhsatlarında belirtilen yolcu kapasitesi oranında yolcu kabul edilebilmesi kararlaştırıldı.

İl genelinde, terminal ve gar binalarında bulunan lokanta, restoran, kafeterya, pastane yeme-içme yerlerinin, Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi Çalışma Rehberi’nde yer alan tedbirlere uymak kaydıyla açılış ve kapanış saatleriyle ilgili kısıtlamalardan bağımsız işyeri açma ve çalışma ruhsatlarında belirtilen çalışma saatlerine uygun şekilde faaliyet gösterebilmelerine karar verildi.

Girişlerde HES kodu kontrolü zorunluluğu getirilen şehirlerarası toplu taşıma araçları, halı saha, kamu kurum ve kuruluşları, konaklama tesisleri, yeme-içme yerleri ve AVM’lerde HES kodu kontrollerine devam edilecek. Ayrıca, il genelinde tüm berber, kuaför, güzellik salonu, güzellik merkezi, dernek lokali, nikah salonu, düğün salonu, hamam, sauna, kaplıca, kahvehane, kıraathane, internet kafe, internet salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu, lunapark, tematik parklar, tiyatro gibi kültürel aktivite yerleri, kütüphane, spor salonları ve spor merkezleri girişlerinde de HES kodu kontrollerinin yapılması zorunluluğu getirildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER