A3 Haber

Arınç’ın damadına beraat, Mansimov’a beş yıl!

Arınç’ın damadına beraat, Mansimov’a beş yıl!

Arınç’ın damadına beraat, Mansimov’a beş yıl!
Mart 10
12:00 2021

A3 yazarı, gazeteci Serdar Öztürk’ün MGTV canlı yayınına katıldığı programda, Bülent Arınç’ın damadı ile Mübariz Gurbanoğlu Mansimov’un aynı suçlamayla yargılanmasına rağmen Yeter’in beraat ettirildiğini, Mansimov’a ise beş yıl ceza verildiğini vurguladı.

A3 Haber Merkezi | Youtube’tan yayın yapan MGTV’nin canlı yayınında gazeteci Mustafa Gürbüz’ün hazırlayıp sunduğu 5. Kuvvet programının konuğu olan A3 yazarı Serdar Öztürk, Mansimov’a açılan ve geçen hafta sonuçlanan davayı masaya yatırdı.

A3’te konuya ilişkin detaylı analizler kaleme alan Serdar Öztürk, canlı yayında Gürbüz’ün sorularını yanıtladı. Öztürk, şunları vurguladı:

  • Mansimov davasından bir yıl önce açılan soruşturmada, Mansimov hakkında sadece bir vakıf kurucu üyeliği bulunduğunu, bunun dışında hiçbir bulgu bulunamadı. Sonra iki tane gizli tanık bulunarak, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan dava açılıyor. Mansimov cezaevinde tutuluyor. Sonra karar davasında örgüte yardımdan beş yıl ceza veriliyor. Dava ne için açılmıştı? Silahlı terör örgütüne üyelik suçlamasıyla… Mahkeme heyeti “Sen silahlı terör örgütü üyesi değilsin” diyor. Beraat vermesi lazım. Mahkeme heyeti diyor ki, “Sen bilmeden, istemeden bazen yardım etmişsin.”
  • Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter hakkında örgüt üyeliğinden suçlama yapılıyor. Evinde Gülen’in kitapları var, Bank Asya’da hesabı var, cemaat bağlantılı kurumlarda üyeliği, yöneticiliği var. Ama beraat kararı verildi. Bu işte bir kafa karışıklığı var. Bu siyasi bir karar. Bir insana  örgüt üyesi değilsiniz diyeceksiniz ama sonra yardım etmişsin deyip ceza vereceksiniz. Mansimov tutuklu olduğu için ticari faaliyetlerine devam edemiyordu, zaten yapamasın diye tutukluluk kararı verdiler. 

Yayının tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz: 

İlgili Haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER