A3 Haber

CHP’li Karasu: Yap-işlet-devret modeli Türkiye’yi felakete sürüklüyor

CHP’li Karasu: Yap-işlet-devret modeli Türkiye’yi felakete sürüklüyor

CHP’li Karasu: Yap-işlet-devret modeli Türkiye’yi felakete sürüklüyor
Mart 10
14:25 2021

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, TBMM Genel Kurulu’ndaki Torba Yasa görüşmelerinde, Yap-İşlet Devret modelinin Türkiye’yi felakete sürüklediğini söyledi.

A3 Haber Merkezi | AKP milletvekillerinin, Bayındırlık, İmar, Turizm ve Ulaştırma Komisyonu’na getirdikleri ve geçtiğimiz hafta komisyonda kabul edilen torba yasa bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülüyor. Özel şirketlerin, yabancı kuruluşlardan aldığı kredilere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın kefil olmasının yolunu açan, Evrensel Hizmet sunumuna ve TCDD’ye ilişkin düzenlemeler barından yasa teklifini değerlendiren CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, iktidara sert sözlerle yüklendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na kredi kefaleti öngören maddeye ilişkin ‘’Maddeye nereden ve ne için ihtiyaç duydunuz?’’diye soran Karasu, ‘’Maddenin içeriği, ihalesi 15 Mart 2020 tarihinden sonra yapılmış ancak bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte henüz uygulama sözleşmesi imzalanmamış projeler için, Ulaştırma ve Altyapı bakanlığını Yap-İşlet-Devlet modeline kefil olmasının önünü açıyorsunuz’’ diye konuştu.

Bilmediğimiz ihaleler mi var?

Söz konusu tekliften yararlanabilecek iki ihale olduğunu kaydeden Karasu, ‘’Birisi Aydın-Denizli otoyolu diğeri ise Kuzey Marmara otoyolundaki Başakşehir Nakkaştepe bölümü. Açıklamadığınıza göre; bizim bilmediğimiz, sizin yaptığınız başka ihalelerde mi var?’’ derken, ‘’Bu ihaleyi verdiğiniz firmalar, ihaleden önce bu işi yapabilecek yeterlilik belgelerini sundular mı? Sundular ise, bugün niçin Ulaştırma Bakanlığının teminatına ihtiyaç duyuyorlar?’’ değerlendirmesinde bulundu.

İhalelerde Karayolları’nın teminatı olduğunu belirten Karasu, ancak artık Karayolları’nın teminatının kabul edilmediğini söylerken, ‘’Ülkemizin en önemli kurumların birisi olan Karayolları’nın 1 milyar TL’lik kefaleti bile ne yazık ki kalmamış durumda’’ dedi.

“Bakanlık Düyun-u Umumiye olacak”

Teklifle, Ulaştırma Bakanlığı’nın da yabancı kredi kuruluşlarının elinde oyuncak olacağını vurgulayan Karasu, ‘’Ulaştırma Bakanlığı, bu işlerin sonunda, tıpkı Hazine Bakanlığı gibi bir Düyun-u Umumiye hâline gelecek. 5’li çete ile Hazinenin kanını emdiniz, diğer müteahhitlere verecek birşey kalmayınca onlara da Ulaştırma Bakanlığını veriyorsunuz’’ ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER