A3 Haber

TKDF Başkanı Canan Güllü’ye ABD’den Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü

TKDF Başkanı Canan Güllü’ye ABD’den Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü

TKDF Başkanı Canan Güllü’ye ABD’den Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü
Mart 10
15:53 2021

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, “Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’nın” kurulmasında verdiği çabalardan dolayı, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü’ne layık görüldü.

A3 Haber Merkezi | ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, 2007’den bu yana her yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde düzenlediği Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü’ne bu yıl Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü, “Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’nın” kurulmasında verdiği çabalardan dolayı layık görüldü.

Ödül törenine ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden ev sahipliği yaptı. Bakan Blinken ve Jill Biden, Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü’ne layık görülen 14 kadına online törenle ödüllerini verdi.

Törende Blinken, Güllü ile ilgili de şöyle konuştu: “Canan Güllü, bir kadın hakları aktivisti ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı’dır. Geçen yıl, Türkiye’nin aile içi şiddete karşı tesis edilen insan hakları antlaşması olan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine karşı başarılı bir örgütleme yapmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı bu yıl Venezuela, Guatemela, Kongo, Belarus, İran, Mynamar ve Çin dahil farklı ülkelerden 14 kadına, Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü verdi. Törende Afganistan’da öldürülen yedi Afgan kadın lider ve aktivist de onur ödülüyle anıldı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER