A3 Haber

Berkin Elvan katledilişinin yedinci yılında anıldı

Berkin Elvan katledilişinin yedinci yılında anıldı

Berkin Elvan katledilişinin yedinci yılında anıldı
Mart 11
14:22 2021

Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün yedinci yıldönümünde mezarı başında anıldı. Anne Gülsüm Elvan, burada yaptığı konuşmada, “Olmayan bir adaletin peşinden koşuyoruz. Geçenlerde diyor ki ‘Yine bir Gezi yapmayı düşünürlerse hesabını sorduk soracağız da.’ Hesabın bu mu Recep Tayyip Erdoğan? 14 yaşında bir çocuk… Vicdanın varsa seni vicdanınla baş başa bırakıyorum” dedi. 5 Ocak 1999 doğumlu Berkin Elvan, yaşasaydı 22 yaşında olacaktı.

Berkin Elvan’ın Feriköy’de bulunan mezarı başında bugün düzenlenen anma törenine ailesi, sivil toplum örgütleri ve milletvekilleri katıldı.

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, burada yaptığı konuşmada yedi yıldır sürdürdükleri adalet mücadelesi için “Olmayan bir adaletin peşinden koşuyoruz” dedi. Elvan, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenerek şöyle konuştu:

Yedi yıldır sürdürdüğümüz adalet mücadelesinde, adaleti göremeyeceğimizi anladık. Olmayan bir adaletin peşinden koşuyoruz. Geçenlerde yine Gezi’ye değindi. İçerisinde bitmeyen bir yara. Diyor ki ‘Yine bir Gezi yapmayı düşünürlerse hesabını sorduk soracağız da.’ Hesabın bu mu Recep Tayyip Erdoğan? 14 yaşında bir çocuk… Vicdanın varsa seni vicdanınla baş başa bırakıyorum. Yedi yıldır bu acıyı çektirdin bana. Yine üstümüze saldırmaya çalışıyorsun. Yeter artık. Senin bu ülkeye 17 yıldır verdiğin zarar her yerde… Roboski’yi mi unutalım, Suruç’u mu unutalım, Ankara’ya mı unutalım, Miray bebeği mi unutalım, sokak ortasında öldürülen kadınları mı unutalım?

Ne olmuştu?

Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün 7. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. 269 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan, 14 yaşındayken ve 11 Mart 2014 tarihinde yaşamını yitirmişti. 5 Ocak 1999 doğumlu Berkin Elvan, yaşasaydı 22 yaşında olacaktı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER