A3 Haber

CHP’den pandemi karnesi: Ekonomik buhran, yalnızlık, yoksulluk

CHP’den pandemi karnesi: Ekonomik buhran, yalnızlık, yoksulluk

CHP’den pandemi karnesi: Ekonomik buhran, yalnızlık, yoksulluk
Mart 11
13:47 2021

CHP’nin hazırladığı politika notunda, ekonomik krizin pandemi ile birlikte derinleşerek ekonomik buhrana dönüştüğü belirtilirken, insanların derin yoksulluk içinde yalnız bırakıldığına dikkat çekildi.

A3 Haber Merkezi | CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel başkanlığındaki CHP Ar-Ge Bilim Platformu tarafından Covid-19’un Türkiye’de görülmesinin ve dünyada pandemi ilan edilmesinin birinci yılı olan 11 Mart’ta, Türkiye’nin durumuna dair ulusal ve uluslararası pek çok parametreyi değerlendiren kapsamlı bir politika notu hazırlandı.

Politika notunda, ekonomik krizin pandemi ile birlikte derinleşerek ekonomik buhrana dönüştüğü, işsizliğin, yoksulluğun ve yüksek enflasyonun kalıcılaştığı vurgulandı. AKP iktidarının milyonlarca insanı bir yılda derin bir yoksulluğa sürüklendiği ve tüm kesimlerin yalnız bırakıldığına dikkat çekildi. Türkiye’nin sağlık kapasitesinin anlatılanın aksine yetersiz olduğu ve bu dönemde de gerekli takviyelerin yapılmadığı belirtilerek, bilgi aktarımında şeffaf olunmayarak halk sağlığının tehlikeye atıldığının altı çizildi.

Politika notunun “CHP Ne Yapacak” başlıklı bölümünde, “CHP iktidarında Aile Destekleri Sigortası her koşulda ailelerimizin yanında olacak, kriz yönetiminde şeffaflık, doğru bilgi edinme hakkı ve koordinasyon gözetilecek, yerli aşı, ilaç ve tıbbi cihaz sektörlerini güçlendirecek, tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine eşit erişimi sağlanacak, kriz karşısında hiç kimse yalnız bırakılmayacak, Türkiye tarımda kendine yeten ülke olacak, gelecek nesiller için ekosistem hakkı korunacak, parasız, nitelikli, çağımıza uygun bir eğitim sistemi kurulacak, teknoloji altyapısı güçlendirilecek, internete erişimi olmayan yurttaşımız kalmayacak” denildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER