A3 Haber

CHP’li Başarır, Osmangazi’den geçen araçları tek tek saydı: “Yasak var ama biz ödemeye devam ediyoruz!”

CHP’li Başarır, Osmangazi’den geçen araçları tek tek saydı: “Yasak var ama biz ödemeye devam ediyoruz!”

CHP’li Başarır, Osmangazi’den geçen araçları tek tek saydı: “Yasak var ama biz ödemeye devam ediyoruz!”
Mart 14
15:20 2021

Yüksek fiyatları sebebiyle yurttaşın kaçındığı, garanti ödemesi nedeniyle müteahhitlerini zengin eden Osmangazi Köprü’nden 1 saatte sadece 15 aracın geçtiğini söyleyen CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Köprünün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına bugünkü maliyeti 12 milyon TL” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Osmangazi Köprüsü’nden geçen araçları saydı. Başarır, 1 saatte en fazla 15 araç geçtiğini, garanti verilen geçişler için yurttaşın vergileriyle köprüyü işleten şirkete ödenen parayı “2020 yılında geçiş garantileri sağlanamadığı için hazinenin kasasından 3,3 milyar lira gibi devasa bir para çıktı” diye açıkladı.

Geçiş garantili köprülere geçişmeyen araçlar için yurttaşın vergilerinden ödenen paralar muhalefetin eleştirilerini topluyor. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da daha önce Osmangazi Köprüsü için 40 bin araç garantisi verildiğin ancak bu hedefin tutturulamadığını açıklamıştı. Başarır 2021 yılında köprünün 147 lira 50 kuruş olan geçiş ücretini de eleştirmişti.

Bu sefer aynı köprü üzerinden aracıyla ilerlerken video çeken Başarır, yolun bomboş olduğuna dikkat çekerek, “1 saat boyunca en fazla 15 araç geçti. Yazık, köprünün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına bugünkü maliyeti 12 milyon TL. Köprü boş, sokağa çıkma yasağı var. Ama biz ödemeye devam ediyoruz” dedi.

Başarır, bu köprünün üzerinden her geçtiğinde bu videoyu çekeceğini ve vatandaşlarla paylaşacağını duyurarak, “Ne üzücüdür ki 83 milyon çalışıyor, 5 kişi kazanıyor. 2020 yılında, Osmangazi Köprüsü için geçiş garantiler sağlanamadığı için hazinenin kasasından 3,3 milyar lira gibi devasa bir para çıktı. Mevcut iktidara sorsanız ‘devletin kasasından 1 kuruş çıkmıyor’ diyor. Bu düpedüz halkı kandırmadır, aldatmadır, aymazlıktır” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER