A3 Haber

Trans kadın cinayetinde üç kişi tutuklandı

Trans kadın cinayetinde üç kişi tutuklandı

Trans kadın cinayetinde üç kişi tutuklandı
Mart 16
21:15 2021

İzmir’de, ‘Mira Güneş’ adını kullanan trans birey Kadir Yüksel’in ölümüyle ilgili gözaltına alınan dört kişiden üçü tutuklandı.

İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Rafetpaşa Mahallesi’ndeki bir apartmanda geçen perşembe saat 23.45 sıralarında ‘Mira Güneş’ adını kullanan 36 yaşındaki trans kadın Kadir Yüksel’in dördüncü katta oturduğu dairenin bir üst katında yine kendisine ait kiralık boş daireden kötü kokular gelmesi üzerine aparman sakinleri durumu, Yüksel’in yakınlarına bildirdi. Daireye giren yakınları, Yüksel’in çekyatın içinde battaniyeye sarılı halde cesediyle karşılaştı.

Polis ekiplerinin yaptığı incelemede, Yüksel’in başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü ve yüzünün tanınmayacak hale geldiği belirlendi. Yüksel’in öldürüldükten sonra battaniyeye sarılarak çekyatın içerisine koyulduğu tespit edildi.

Polis ekiplerinin çalışması sonucu, olaya karıştıkları ileri sürülen S.G, M.İ, T.T. ve L.Y. gözaltına alındı. Şüphelilerin verdikleri ifadede Yüksel ile tartıştıktan sonra kavga ettiklerini, başına darbe alan Yüksel’in öldüğünü söyledikleri öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.G, M.İ ve T.T. tutuklandı, L.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER