A3 Haber

Bakanlık ile TARKEM arasındaki protokolün iptali davası: İzmirliler müdahil oldu, mahkeme kabul etti

Bakanlık ile TARKEM arasındaki protokolün iptali davası: İzmirliler müdahil oldu, mahkeme kabul etti

Bakanlık ile TARKEM arasındaki protokolün iptali davası: İzmirliler müdahil oldu, mahkeme kabul etti
Mart 17
14:17 2021

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İzmir şubesinin, “mevzuata ve kamu yararına aykırı olduğu” gerekçesiyle TARKEM ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasındaki protokolün iptali için açtığı davaya çok sayıda İzmirli müdahil oldu. İzmir 5. İdare Mahkemesi, müdahillikleri kabul etti.

A3 Haber Merkezi | İzmir Tarihi Liman Kenti’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil edilmesi için yapılan çalışmalar kapsamında TARKEM adlı şirket ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında yapılan protokol bir süre önce mahkemelik olmuştu. Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İzmir şubesi protokolün iptali için dava açmıştı. Şehir Plancıları, iptal gerekçelerinde TARKEM’in ticari şirket yapısını vurgularken, protokolün mevzuata ve kamu yararına aykırı olduğunu savunmuştu.

İzmir 5. İdare Mahkemesi’nde 21 Ekim 2020’de iptal davası açılmıştı. Bakanlık ve TARKEM arasındaki protokolün dava süreci devam ederken, Kent Stratejileri Merkezi Sözcüsü Ali Rıza Avcan, meslek odaları ve yurttaşların davaya müdahil olması için kampanya başlatmıştı. Protokolün iptal edilmesi için ŞPO İzmir’in açtığı davaya müdahil olunması yönünde çağrıda bulunan Ali Rıza Avcan, “Bu davada TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’ni yalnız bırakmamayı, oda dışında İzmir’e gönül verip kamu yararı doğrultusunda İzmir’in ortak müştereklerini savunan yurttaşların bu davaya müdahil olması suretiyle davanın toplumsallaştırılmasını öneriyorum” demişti.

Davaya müdahil olan yurttaşlar

İzmir 5. İdare Mahkemesi davaya müdahil olmak isteyen İzmirlilerin müdahilliklerini kabul etti. Buna göre davaya şu yurttaşlar müdahil oldu: Ali Rıza Avcan, Ali Yanar, Alper Yağlıdere, Arif Kaya, Banu Özazar, Barış Erkul, Erdoğan Şahin, İlyas Yaman, Mahmut Apaydın, Mürüver Uğuz, Osman Ünlüeroğlugil, Saadet Erkuş, Semra Akyürek, Senih Özay, Turgut Aydın, Veysel Bektaş, Yalçın Şardağı, Yasemin Sağlam, Yusuf Çakır, Yüksel Keleş, Zöhre Temur.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER