A3 Haber

Almanya ve Fransa’dan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen Türkiye’ye kınama

Almanya ve Fransa’dan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen Türkiye’ye kınama

Almanya ve Fransa’dan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen Türkiye’ye kınama
Mart 21
10:17 2021

Fransa ve Almanya, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını kınadı. Paris’ten yapılan açıklamada “Fransa Türkiye’deki kadınlarla dayanışmasını ifade eder” denilirken, Almanya Dışişleri Bakanlığı “Avrupa ve Türkiye’deki kadınlara yanlış bir mesaj gönderiliyor” açıklaması yaptı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin kadına karşı şiddeti engellemeyi amaçlayan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına tepki gösterdi. Çekilmenin ‘Avrupa’ya ve Türkiye’deki kadınlara yanlış bir mesaj gönderdiği’ belirtilen açıklamada, “Ne kültürel, ne dini ne de başka ulusal gelenekler kadına karşı şiddeti görmezden gelmenin bahanesi olabilir” denildi.

duvaR’ın haberine göre, Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamadaysa, Paris hükümetinin karardan ‘derin üzüntü duyduğu belirtildi; bu adımın ‘insan hakları konusunda yeni bir gerilemeye işaret ettiği’ belirtildi. Açıklamada, “Bu karar öncelikle Türkiye’deki kadınları etkileyecektir ki, Fransa onlarla tüm dayanışmasını ifade eder” denildi.

Türkiye, kamuoyunda ‘İstanbul Sözleşmesi’ olarak bilinen ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ni 2011 yılında imzalamıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER