A3 Haber

Kadın cinayeti: Boşanma aşamasındaki eşini düzenlediği silahlı saldırıyla öldürdü

Kadın cinayeti: Boşanma aşamasındaki eşini düzenlediği silahlı saldırıyla öldürdü

Kadın cinayeti: Boşanma aşamasındaki eşini düzenlediği silahlı saldırıyla öldürdü
Mart 22
13:49 2021

Antalya’da motosikletle giderken boşanma aşamasındaki eşi B.D.’nin silahlı saldırısında yaralanan Rabia Doğan, tedaviye alındığı hastanede yaşamını yitirdi.

A3 Haber Merkezi | Antalya’nın Alanya ilçesinde işlediği suç nedeniyle dört yıldır bulunduğu cezaevinden koronavirüs sürecinde izinli olarak çıkan 52 yaşındaki B.D., boşanma aşamasında olduğu 34 yaşındaki Rabia Doğan ve H.B. adlı erkeğin bulunduğu motosikleti, dün gece otomobiliyle takibe aldı.

Takip sonrası B.D., hareket halindeki motosikleti kullanan H.B. ve eşi Rabia Doğan’a tabancayla ateş etti. Devrilen motosikletteki Rabia Doğan ve H.B. yaralanırken, B.D. ise kaçtı. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılardan Rabia Doğan, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, H.B. ise ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Polis, olayından ardından kaçan B.D.’yi saldırıda kullandığı tabancayla birlikte yakaladı. Olay yerinde yapılan incelemede ise altı boş mermi kovanı bulundu.

Vücudunun çeşitli yerlerine beş mermi isabet eden Rabia Doğan, gece doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı. H.B.’nin ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Şubat ayında 27 kadın erkekler tarafından öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, şubat ayı kadın cinayetleri raporunu açıkladı. Rapora göre, 28 günde 27 kadın öldürüldü, 12 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. 5 Mart 2020’den bugüne kadar ise 303 kadın öldürüldü, 181 kadının ölümü ise şüpheli.

2020’de 300 kadın öldürüldü 171 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun 2020 yılı raporuna göre, 300 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 171 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER