A3 Haber

Kılıçdaroğlu: İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek 42 milyon kadına ihanettir

Kılıçdaroğlu: İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek 42 milyon kadına ihanettir

Kılıçdaroğlu: İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek 42 milyon kadına ihanettir
Mart 23
14:03 2021

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan satır başları:

  • Türkiye’de yaşayan herkes Türkiye’nin bir buhran içinde olduğunu görüyor ve bunu yaşıyor. 83 milyona açık ve net çağrımdır; hiçbirimizin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Beraber, birlikte 83 milyon olarak Türkiye’yi aydınlığa çıkarmak namus borcudur.
  • 18 Mart’ta Tekirdağ’a gittim. Oradan Çanakkale’ye geçtik, ensafımızla, şehit yakınlarıyla, gazilerimizle buluştuk. Her karış toprağında şehitlerimizin olduğu bir bölgede ‘Çanakkale Geçilmez’ destanı yazıldı. Milletin iradesi ‘Çanakkale Geçilmez’ demekti. Bir kişinin iradesi o düşmanların Çanakkale’yi geçmesine yol açtı. Milletin iradesi geçilmez kıldı, padişahın iradesi geçebilirsiniz dedi. Türkiye Cumhuriyeti devletini bir kişiye emanet edemeyiz. 83 milyon Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibidir.
  • Şanlıurfa’ya gitti arkadaşlarımız. Bir süredir elektrik ve su verilmiyordu çiftçilere. Milletvekillerimiz gitti elektrik ve su verilmeye başlandı. İnşallah kesmezler. Çiftçilerin tamamı şikayetçi.
  • Gübre alıyoruz dolarla, fide alıyoruz dolarla, ilaç alıyoruz dolarla. Sürekli zam. Urfalı çiftimiz, vatandaşlarımız beni dinlesin. Uzun yıllardır AK Parti’ye oy verdiniz. Nasıl şimdi o Şanlıurfa?
  • Sahipsiz değil mi? Şanlıurfa sahipsize, Türkiye sahipsiz demektir. Harran oradadır, Harran hepimizin iftiharıdır. Ne Şanlıurfa ne Türkiye sahipsizdir. Uzman doktor yok hastanelerinde.
  • 530 bin öğrenciden 450 bini EBA’ya ulaşamamış. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 8 aydır toplu sözleşme yapmıyor. Urfalı bir arkadaşımız, “Paran yoksa, eşin, çocuğun, komşun yüzüne bakmaz ama en acısı hem paran yok hem Urfalıysan devlet yüzüne bakmaz. İnsan yüzüne bakmaz” diyor. Devlet değil, Saray’da oturanlar senin yüzüne bakmaz.
  • İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmak 42 milyona kadına ihanettir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER