Site icon A3 Haber

HDP’den ‘din alimleri’ buluşması: İslam’ın adalet, eşitlik ve barış fikrini temsil eden partiyiz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, sürdürdükleri “Herkes İçin Adalet” kampanyası kapsamında Ankara’da din alimlerinin katıldığı toplantıda konuştu. Buldan, “Adalet, İslam’ın özü ve ruhudur. Bugün tek tek bireyler olarak da, toplumsal olarak da, kimlikler ve inançlar olarak da karşı karşıya kaldığımız en büyük sorunlardan biri adaletsizliktir” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, sürdürdükleri “Herkes İçin Adalet” kampanyası kapsamında Ankara’da din alimlerinin yer aldığı “Hak, Adalet ve Vicdan” buluşmasında konuştu.

“Adaletin olmadığı bir yerde zulüm vardır. Barışın olmadığı bir yerde yıkım, acı ve gözyaşı vardır. Eşitliğin olmadığı bir yerde her türlü haksızlık ve hukuksuzluk vardır. İslam âlimleri, yüce dinimizi tanımlarken; ‘İslam adalet ve barış dinidir’ tarifinde ittifak etmişlerdir” diyen Buldan, “Adalet, İslam’ın özü ve ruhudur. Bugün tek tek bireyler olarak da, toplumsal olarak da, kimlikler ve inançlar olarak da karşı karşıya kaldığımız en büyük sorunlardan biri adaletsizliktir” ifadesini kullandı.

“Muaviye tarzı bir iktidar”

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Buldan, konuşmasına şöyle devam etti:

Exit mobile version