A3 Haber

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Korkmuyoruz, sinmiyoruz, kapanmıyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Korkmuyoruz, sinmiyoruz, kapanmıyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Korkmuyoruz, sinmiyoruz, kapanmıyoruz
Mart 27
16:56 2021

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kadınların 8 Mart ve Nevruz’da iktidara “Korkmuyoruz, sinmiyoruz, kapanmıyoruz” mesajı verdiğini söyledi.

A3 Haber Merkezi |  Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP’ye dönük kapatma davası ve yol haritasının ağırlıklı olarak ele alınacağı HDP Kadın Meclisi toplantısının açılışında konuştu.

Kadınların güçlü bir mücadelenin içerisinde kararlı bir şeklide yer aldığını vurgulayan Buldan, “Tekçi erkek iktidarın faşist karanlığında dahi olsa zafere her zamankinden daha yakınız. Biz kadınlar her sene 8 Mart’ı kutlarız. Fakat her yıl bir öncekinden daha da güçlü, daha da kalabalık, daha cesur bir şekilde doldururuz alanları. İşte bu 8 Mart’ı da her zaman olduğundan çok daha yüksek bir sesle, her zaman olduğundan daha kalabalık, daha kararlı, daha güçlü kutladık. Gittikçe fütursuzlaşan faşizm, baskı ve zor politikalarına karşı yükselen kadın mücadelemiz bu 8 Mart’ta da alanları doldurdu. Coşkumuzla, moralimizle, cesaretimizle gümbür gümbürüz” diye konuştu.

“2021 Nevruzu kadın Nevruzuydu”

Buldan, şöyle devam etti: “Ne ev hapisleri, ne zindanları, ne kelepçeleri, ne tehditleri, ne bin bir türlü hukuk dışılıkları, 8 Mart’ta kadınları engelleyemedi! Aksine saflarımızı daha çok güçlendirdik. Biz kadınlar yine aynı güç ve moralle Nevruz alanlarını doldurduk. Her yerde, her alanda kadınlara savaş açmış tekçi, faşist, erkek tek adam rejimine karşı milyonlarca kadın Newroz alanlarında kadınların yenilemez, ezilemez, bir güç olduğunu gösterdi. Bu yıl ki Nevruz kadın Nevruzuydu. 2021 Nevruzunda kadınlar tekçi erkek iktidara ‘Beni sindiremezsin’ dedi. ‘Beni korkutamazsın’ dedi. ‘Beni kapatamazsın’ dedi. ‘Benim kazanımlarımı bir gece yarısı bir erkek darbesiyle feshedemezsin’ dedi. ‘Kadınlar tekçi erkek iktidara sen teksin ama bak ben milyonlarım’ dedi. ‘Sen zorbasın, zalimsin ama bak ben de korkmuyorum, sinmiyorum, kapanmıyorum’ dedi. Ve demeye de devam edecektir.

Güneyinden kuzeyine, batısından doğusuna kocaman bir coğrafyanın tüm değerleri bu tekçi erkek iktidarın talanıyla yıkıma uğratıldı. Hukuku devletin bir gereği olmaktan çıkarıp partisinin sopasına dönüştürenler gerçek adaleti toplum için bir hayal haline getirdiler. Ekonomide adil bir bölüşümü değil vurgunculuğu, soygunculuğu esas alanlar ülkeyi adil bölüşümle değil, soygunla, yolsuzlukla yönettiler. Halkın hakkı diye geldiler, bir sana üç bana diye devam ettiler, o kadar palazlanıp, o kadar doymaz oldular ki hep bana Rabbena ile halkın bütün kaynaklarını, imkânlarını tükettiler.

Halka pandeminin en ağır faturasını kestiler, kendilerine ise pandemiden eşsiz fırsat ve vurgun yarattılar. Kendilerine VİP testler ve aşılar yaptırdılar, halka ise ümitsiz bekleyiş ve çaresizlik bıraktılar. Bunu ne hak kabul eder, ne halk kabul eder ne de biz kadınlar kabul ederiz. Bütün bunları affetmeyeceğiz, unutmayacağız, hesabını soracağız.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER