A3 Haber

Çip krizi Ford Otosan’ı da vurdu: Üretime ara veriyor

Çip krizi Ford Otosan’ı da vurdu: Üretime ara veriyor

Çip krizi Ford Otosan’ı da vurdu: Üretime ara veriyor
Mart 29
09:46 2021

Bir süredir küresel otomotiv sektöründe yaşanan mikroçip tedarik sorunu Ford Otosan’ı da vurdu. Ford Otosan KAP’a yaptığı açıklamada, 3 Nisan ile 9 Nisan arasında üretime 6 gün ara verileceği ifade edildi.

Dünyada otomotiv sektörünü vuran mikroçip tedarik sorunu Türkiye’deki otomotiv fabrikalarını da etkiledi. Ford Otomotiv fabrikasını altı gün süreyle kapatma kararı aldı.

Mikroçip tedariğinde yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Tüm dünya genelinde otomotiv sektörünü etkileyen mikroçip tedarik sorunu Türkiye’de üretim yapan fabrikaları da vurdu.

Ford Otomotiv, Türkiye’de bulunan fabrikalarını 3 Nisan 9 Nisan arasında 6 gün süreyle üretime kapattı.

Bu süreçte bakım ve üretim hatlarının yeni yatırımlara hazırlık amacıyla düzenlenmesi çalışmaları yapılacak.

Şirketten yapılan açıklama şöyle:

“2020 yılı ilk çeyreğinden itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sonrasında birçok sektörün elektronik bileşenlere (mikroçip) artan talepleri nedeniyle, özellikle otomotiv sektöründe son yıllarda daha da yoğun kullanılmaya başlanan araç içi elektronik bileşenlerin tedarikinde sıkıntılar yaşanmaktadır. Ana ortağımız Ford Motor Company küresel tedarikçileri ile sorunun çözümüne ve ana üretim hatlarına öncelik vererek elektronik bileşenlere ait materyallerin verimli şekilde kullanmasını sağlamaya çalışmaktadır. Şirket olarak tedarikçilerimiz ile birlikte gerekli planlamalar yapılarak, tedarik sıkıntısının olası etkileri en aza indirilmektedir.

Bu kapsamda, Kocaeli yerleşkemizde yer alan Gölcük ve Yeniköy Fabrikalarımızda mikroçip kullanımının yoğun olduğu bazı parçaların yurtdışından tedarikinde yaşanan kısıtlar  nedeniyle üretime 3 Nisan 2021’den 9 Nisan 2021 tarihine kadar altı gün süreyle ara verilecektir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER