A3 Haber

Okul servisinde iki öğrencinin öldürülmesine mahkemeden gizlilik kararı

Okul servisinde iki öğrencinin öldürülmesine mahkemeden gizlilik kararı

Okul servisinde iki öğrencinin öldürülmesine mahkemeden gizlilik kararı
Mart 31
14:29 2021

Çorum’da Tunç Taşar ve Kaan Hakverdi’nin eski muhtar Servet Başbuş tarafından okul servisinde öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada ‘gizlilik’ kararı alındı.

Çorum’un Alaca ilçesine bağlı İmat köyünde, köyün eski muhtarı Servet Başbuş’un oğlu Z.B. ile sekizinci sınıf öğrencileri 14 yaşındaki Tunç Taşar ve 13 yaşındaki Kaan Hakverdi, kavga etti. Servet Başbuş’un oğlu Z.B., akşam eve gidince yaşananları babasına anlattı.

12Mart sabahı Servet Başbuş, yolda durdurduğu okul servis minibüsündeki Taşar ve Hakverdi’ye tabancayla peş peşe ateş etti. Başbuş kaçarken, yaralanan çocuklar çağırılan ambulanslarla Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Tunç Taşar ile Kaan Hakverdi, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Katil zanlısı Servet Başbuş ise olayın ardından bir yakınının evine gitti. Başbuş’un burada yakınlarına, “Ben çocukları vurdum, benim çocuklarım size emanet” dedi. Başbuş, jandarma tarafından olayda kullandığı silahla bu evde gözaltına alındı. Başbuş’un savcılıkta verdiği ifadesinde, “Bir anlık öfkeme yenik düştüm ve aracın yanına vardığımda böyle bir şeyin olacağını hiç düşünemedim. Her şey bir anda oldu. Aracın içerisine girip silahla ateş ettim. Sonra da bir yakınımın yanına gidip çocukları vurduğumu söyledim. Yakınlarıma ‘çocuklarım size emanet’ dedim. Ardından da jandarma beni buldu. Pişmanım. Keşke böyle bir şey olmasaydı” dedi.

Sungurlu Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın etkinliği açısından olayla ilgili gizlilik kararı verilmesini talep etti. Sungurlu Sulh Ceza Hakimliği, başsavcılığın talebi üzerine iki öğrencinin okul servisinde tabancayla öldürülmesi olayına ilişkin dosyaya gizlilik kararı getirdi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER