A3 Haber

Rüşvet ve dolandırıcılık operasyonu: İcra müdürü ve yardımcıları gözaltında

Rüşvet ve dolandırıcılık operasyonu: İcra müdürü ve yardımcıları gözaltında

Rüşvet ve dolandırıcılık operasyonu: İcra müdürü ve yardımcıları gözaltında
Mart 31
11:41 2021

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, icra müdürü, icra müdür yardımcılarının olduğu 17 kamu görevlisinin de arasında yer aldığı 26 şüpheli gözaltına alındı.

A3 Haber Merkezi | İstanbul’da polis ekiplerince , “İhaleye fesat karıştırma”, “Rüşvet”, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” iddiasıyla operasyon düzenlendi.

İstanbul merkezli Kırklareli ve Niğde’de icra müdürü, icra müdür yardımcılarının olduğu 17 kamu görevlisinin de arasında yer aldığı 29 kişiye yönelik düzenlenen operasyonda 26 şüpheli gözaltına alındı.

Polis ekiplerinin şüphelilerin, ihaleye çıkacak araçların parçalarını söküp, olduğu halinden farklı gösterip satışlarını hasarlı araç üzerinden gerçekleştirdiğini belirledi. Şüphelilerin ayrıca icralık malların dosyalarında ihaleye çıkarılması için gerekli olan iş ve işlemlerin süresinin kısalttıkları, satış günlerinin değiştirildiklerini ve bütün bu işlemler karşılığında rüşvet aldıklarını belirledi. Polis ekipleri şüphelilerin, yaşlılara cep telefonu satarak, satılan telefon üzerinden icra dosyası açtıklarını ve bu yöntemle yaşlıları dolandırdıklarını da tespit etti.

Operasyonlarda adreslerde ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 20 klasör ve dört adet icra dosyası bulunurken, Küçükçekmece İcra müdürü, Gaziosmanpaşa 2. ve 3’üncü icra müdürlüğünde çalışan altı icra müdür yardımcısı ve beş zabıt katibinin de aralarında bulunduğu 26 şüpheli gözaltına alındı. Bir şüphelinin koronavirüs karantinasında olduğu belirlendi. Zanlılardan iki kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER