A3 Haber

Fatmanur Altun’un aleyhine karar veren hakim hakkında soruşturma açıldı

Fatmanur Altun’un aleyhine karar veren hakim hakkında soruşturma açıldı

Fatmanur Altun’un aleyhine karar veren hakim hakkında soruşturma açıldı
Nisan 01
19:40 2021

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSK), Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun’a hakaret ettiği iddia edilen kişiye beraat veren yargıç hakkında soruşturma başlattı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun, konusu olduğu haberin altına, “İslamla ilgileri yok bu aç köpeklerin” yazdığını iddia ettiği kullanıcıya dava açtı. Dava hakimi, Fatmanur Altun’a hakaret ettiği iddia edilen sanığın beraatine karar verdi. Mahkeme hakimi, “İfade sahibi sanığın dosyaya yansıyan kimliğinin kamu davasının konusunu oluşturan iddia çerçevesinde herhangi bir özellik barındırmadığını” belirterek, Fatmanur Altun’un dava açtığı yurttaşın beraatine karar verdi.

Yargı hedefte

Eşinin aleyhine karar verilmesinden bir gün sonra açıklama yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan da yargıyı hedef alan bir açıklama geldi. Fahrettin Altun açıklamasında, “Demokrasi, insan hakları ve adalet idealleri doğrultusunda, elbette bağımsız Türk yargısı içine sızan, adaletin tesisi ve temini için çalışmak yerine ideolojik körlükle, örgütsel saiklerle ve vesayet hevesiyle hareket eden unsurlarla mücadele edeceğiz. Adalet mülkün temelidir” ifadelerini kullandı.

Avukat durmadı

Yurttaşın beraatinin ardından Altun’un avukatı Sezgin Tunç beraat kararı veren hakim için harekete geçti. Tunç, “İdari, hukuki ve cezai tüm yolları sonuna kadar kullanacağız” ifadelerini kullandı. Sosyal medyadan açıklama yapan Tunç, “Bir karanlık zihniyettin kötücül bir fiiliyle karşı karşıyayız yine. Bu karar hakkında elbette tüm haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Kararı veren hakim hakkında da idari, hukuki ve cezai tüm yolları sonuna kadar kullanacağız” dedi.

Fatmanur Altun: Çok ama çok üzgünüm…

Fatmanur Altun da karara ilişkin yaptığı açıklamada, ” ‘İslamla ilgileri yok bu aç köpeklerin’ ifadesi hakaret değilmiş. Ayrıca bu ifadenin ‘olgusal temeli’ varmış. Yani, ‘deney/gözlemle doğrulanabilecek kadar doğru’ bir ifade imiş. ‘Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya.’ Söyleyecek başkaca da söz bulamıyorum. Çok ama çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER