A3 Haber

Kadıköy’deki “kayyum rektör” protestosu yasaklandı: Bahanesi koronavirüs!

Kadıköy’deki “kayyum rektör” protestosu yasaklandı: Bahanesi koronavirüs!

Kadıköy’deki “kayyum rektör” protestosu yasaklandı: Bahanesi koronavirüs!
Nisan 01
12:26 2021

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Melih Bulu’nun atanmasını protesto için ve tutuklu gençlerin serbest bırakılması talebiyle Kadıköy’de planlanan gösteri “salgın” gerekçesiyle Kaymakamlık tarafından yasaklandı.

Kadıköy’de açık alanlarda toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklandı. Kadıköy son zamanlarda özellikle Boğaziçili öğrencilerin, kadınların ve HDP’lilerin favori eylem yeri. Boğaziçi eyemleri üzerine Beşiktaş ve Sarıyer, eylem ve toplantılara yasaklanmıştı.

Son olarak Boğaziçili öğrenciler “kayyum rektör” eylemlerinde gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan öğrenciler için bugün (1 Nisan) saat 17’de Kadıköy Rıhtım’da toplanma çağrısı yapmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Melih Bulu’nun atanması nedeniyle üniversite kampüsünde protesto eylemleri devam ederken, 1 Nisan Perşembe saat 17.00’de Kadıköy Rıhtım’da protesto çağrısı yapılmıştı. Boğaziçi Dayanışması adlı Twitter hesabından yapılan çağrıda, “Özgürlüğümüzü, arkadaşlarımızı, kampüslerimizi geri almak için!” denilmişti.

Bahanesi: Koronavirüs!

Kaymakamlık yazılı açıklamasında bu çağrıyı hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı: “İlçemizde yapılmak istenen toplanmanın, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/Ç Maddesine istinaden Kaymakamlığımızca idaremizde bulunan tüm açık alanlarda toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklanmıştır.”

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER