A3 Haber

Bildiri tartışması sürüyor: Erdoğan yarın açıklama yapacak

Bildiri tartışması sürüyor: Erdoğan yarın açıklama yapacak

Bildiri tartışması sürüyor: Erdoğan yarın açıklama yapacak
Nisan 04
18:02 2021

Emekli amirallerin yayımladığı Montrö bildirisi Türkiye’nin gündemine oturdu. İktidarın sert tepki gösterdiği bildiriye CHP sahte gündemler diyerek Erdoğan’a yüklendi. Ayrıca AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın saat 15.00’te bir değerlendirme toplantısı yapacağı bildirildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın saat 15.00’te Saray’da değerlendirme toplantısı düzenleyecek. Erdoğan’ın değerlendirme toplantısında, 104 emekli amiralin yaptığı bildiriye ilişkin açıklama yapması bekleniyor. AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin de, AKP MYK’sinin yarın emekli amirallerin yayımladığı Montrö bildirisi gündemiyle toplanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra saat 18.00’de emekli amirallerin bildirisini değerlendirmek üzere toplanacak olan AK Parti MYK’ya da başkanlık edecek.

Ne olmuştu?

104 emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Cumhurbaşkanı Erdağan’ın Montrö Anlaşmasının feshedebileceği yönündeki sözleri ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın sarık ve cüppeli halde bir tarikat evine gitmesi üzerine bir bildiri yayımlamıştı.

Bildiride, “Montrö Sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca “Türk Milleti’nin bağrından çıkan şanlı bir geçmişe sahip Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinin Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda yetiştirilmesi elzemdir” vurgusu yapılmıştı.

AKP iktidarı ve MHP, bildiriyi “darbe” ile ilişkilendiren açıklamalar yapmış, tepkilerinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bildiri hakkında resen soruşturma başlatmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER