Site icon A3 Haber

Bahçeli: 104’lüklerin işlediği suç cezasız kalmayacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 104 amiralin yayımladığı bildiriye ilişkin, “Bu çağrı bal gibi darbe çağrısıdır. Ülkeler arası cepheleşmenin derinleştiği bir zaman aralığında demokrasi düşmanlarına yeşil ışık yakan 104’lükler büyük bir suç işlemiştir, bu suç cezasız kalamaz, kalmayacaktır” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli, Lozan Antlaşması’nın “tamamlayıcı halkası” dediği Montrö Sözleşmesi’nin kendileri için “kırmızı çizgi” olduğunu söyledi.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Montrö kırmızı çizgimiz”

“Mavi vatanımızı bu çürüklerle nasıl savunmuşuz?”

“Bu çağrı bal gibi darbe çağrısıdır”

“AYM’nin kapısına kilit vurularak yeni baştan yapılandırılması bir demokrasi sorumluluğudur”

Bahçeli, sözlerinin sonunda HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davada eksiklik tespit eden ve iddianameyi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade eden Anayasa Mahkemesi’ni (AYM) bir kez daha eleştirdi. Kararın kendileri için yok hükmünde olduğunu belirten Bahçeli, AYM’nin adil ve hakkaniyetli bir karar vermediği görüşünü dile getirdi. Bahçeli, şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu çok meraklıysa HDP’nin CHP’ye katılımını sağlamalıdır”

Bahçeli, bu noktada bir kez daha Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek “Kılıçdaroğlu çok meraklıysa HDP’nin CHP’ye katılımını sağlamalıdır. Hodri meydan. HDP ile yasak ilişkiyi resmi birlikteliğe dönüştürsün” ifadesini kullandı.

Ayrıntılar geliyor…

Exit mobile version