Site icon A3 Haber

HDP’li Sancar: Bahçeli AYM’yi tehdit ediyor, bunun adı faşizmdir

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, AYM’nin kapatılmasını isteyen MHP lideri Bahçeli’ye “faşist” dedi ve “Faşizme geçit vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

TBMM’de iç tüzüğe aykırı olarak reddedildikten sonra tekrar gündeme alınan güvenlik yasasını eleştiren Sancar, tek adam yönetiminde hiçbir demokratik mekanizmanın işlemediğini ifade etti. Sancar, “Güvenlik Yasası’nın yeniden gündeme getirilerek onaylanması, parlamentonun değil Saray’ın esas alındığını bir kez daha ortaya koydu. Oylamasını tekrarladıkları iç güvenlik yasası benzeri düzenleme bir fişleme yasası. O yasa, olağanüstü hali kalıcı kılma çabasıdır. Darbeci zihniyetin ürünü bir yasadır. 28 Şubat’ın devamıdır, toplumla mücadele yasasıdır,” dedi.

İktidarın seçim kaybedince kuralları değiştirerek oyunbozanlık yaptığını ifade eden Sancar, “Ama bunun bir sonu, sınırı var. İlk seçimde bunun en acı çarpıcı neticesini kendilerine yaşatacağız. Bu nedenle saldırıyorlar. Bu ülkenin kilit gücü olduğumuuzu her seferinde kendilerine göstereceğiz,” diye devam etti.

Bahçeli’nin AYM açıklamalarına sert tepki 

Sancar şöyle devam etti:

“Ülke ekonomisini yoksulların, emekçilerin üzerine çökertmeye çalışıyor”

Emekli amirallerin bildirisi 

İlgili haberler:

Exit mobile version