A3 Haber

İzmir Tabip Odası Başkanı: Tüm bulgular Covid-19’u gösterse de ölüm raporuna yazılmıyor

İzmir Tabip Odası Başkanı: Tüm bulgular Covid-19’u gösterse de ölüm raporuna yazılmıyor

İzmir Tabip Odası Başkanı: Tüm bulgular Covid-19’u gösterse de ölüm raporuna yazılmıyor
Nisan 06
09:16 2021

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs verileri salgının başından beri tartışılmaya devam ediyor. İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Çamlı da, Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren birçok hastanın ölüm sebebine Covid-19 yazılmadığını iddia etti.

Mart 2020’de ilk olarak Türkiye’de görülmesinin ardından koronavirüs verilerine ilişkin tartışmalar sürüyor. İnsanların koronavirüs kaynaklı yaşamını yitirmelerine rağmen ölüm sebebine Covid-19 yazılmadığına dair iddiaları geçtiğimiz aylarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da dile getirmişti.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, salgın nedeniyle kentte 4 bin kişinin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından, İzmir’de Mart 2020 yılından itibaren gerçekleşen ölüm sayısının, önceki yıllarda gerçekleşen ölüm sayılarının ortalamasından 6 bin 332 kişi daha fazla olduğu öğrenildi. Bu duruma dikkat çeken Çamlı, vefat sayılarının İzmir’de de resmi olarak açıklanandan yüksek olduğunu kaydetti. Çamlı, “Hastaneye yatırılan birçok hastada tüm bulgular Covid-19’a işaret etse de hastanın PCR testi negatif çıktığı için ölüm raporuna Covid-19’dan kaynaklı ölüm yazılmadı” dedi.

“Alınan tek önlem cumartesi günlerine kısıtlama getirilmesi”

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre, vaka ve vefat sayılarının hızla arttığına dikkat çeken Dr. Çamlı, “Alınan tek önlem cumartesi günlerine kısıtlama getirilmesi. Haftanın 5 günü hayat tüm hızıyla devam ediyor, tüm işçiler yoğun bir şekilde çalışıyor, toplu taşıma oldukça kalabalık ama sadece hafta sonu yasak. Bu kararın hiçbir gerçekliği yok” diye konuştu.

İzmir’de vaka sayısı bir hafta yüzde 40 arttı

İzmir’de vaka sayısının geçen haftaya göre yüzde 40 arttığını belirten Çamlı, “Vakaların yüzde 55-70’i İngiliz varyantı. Bu varyant oldukça hızlı bulaşıyor. Aşılanma oranı ise yüzde 11-12 civarlarında. Toplumsal bağışıklıktan oldukça uzağız. Sorumlu kişiler sorumluluklarını yerine getiremeyeceklerse istifa etmelidir” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER