A3 Haber

İddia: “Ayasofya imamı Boynukalın’ın istifasını Erdoğan istedi”

İddia: “Ayasofya imamı Boynukalın’ın istifasını Erdoğan istedi”

İddia: “Ayasofya imamı Boynukalın’ın istifasını Erdoğan istedi”
Nisan 08
20:03 2021

Habertürk spikeri Mehmet Akif Ersoy, Ayasofya imamı Mehmet Boynukalın’ın görevinden ayrılmasına ilişkin bir iddia ortaya attı. Ersoy’un, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre; Boynukalın’ın görevi bırakmak istemediğini fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifasını istediği ileri sürüldü.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla AKP içerisinden de tepki gören Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki akademik görevine geri döndü.

Boynukalın yaptığı açıklamada, “Aldığım kararın bir diğer sebebi ise milli iradeye karşı pervasızca yayınlanan malum bildiriyle ilgili yorumlarda yalan yanlış kıyaslamalara gidilerek, ‘Ayasofya İmamı konuşuyor da biz niye konuşmayalım’ gibi hezeyanlara meydan vermemektir” ifadelerini kullandı.

“Bırakmak durumunda kalmış”

Habertürk’te yayınlanan ‘HaberTürk Manşet’ programında Ayasofya imamı Boynukalın’ın istifası konuşulurken sunucu Mehmet Akif Ersoy, telefonuna gelen mesajı okudu. Ersoy, Cumhurbaşkanlığın’dan ismini vermediği bir meslektaşından  Mehmet Boynukalın’ın Ayasofya İmamı görevinden alınmasının AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebi olduğuna dair bir mesaj aldığını söyledi.

Ersoy, Boynukalın’ın görevden alınmasına ilişkin, “Meslektaşım ve Cumhurbaşkanlığı’ndan bir arkadaşımız konuyla ilgili mesaj atmış. Cumhurbaşkanı’nın istifayı talep ettiği yönünde hem meslektaşım bilgi aldığını, aslında bırakmak istemediğini, daha sonra bırakmak durumunda kaldığını paylaşmış bir bilgi olarak. İsmini vermemi istemedi” ifadelerini kullandı.

Ersoy sözlerinin devamında “Bildiriye de atıftan kaynaklı herhalde bu tartışmadan çıkmak için yeni bir durumla karşı karşıyayız” ifadelerine yer verdi.

İlgili haberler: 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER