A3 Haber

Mehmet Boynukalın neden istifa ettiğini açıkladı: Malum bildiriyle ilgili…

Mehmet Boynukalın neden istifa ettiğini açıkladı: Malum bildiriyle ilgili…

Mehmet Boynukalın neden istifa ettiğini açıkladı: Malum bildiriyle ilgili…
Nisan 08
13:39 2021

“Laiklik” ilkesinin Anayasa’dan çıkarılması gerektiğini savunan ve kadın cinayetleri yorumuyla gündeme gelen Prof. Mehmet Boynukalın, Ayasofya Baş İmamlığı görevinden istifa ettikten sonra yaptığı açıklamada, “Aldığım kararın bir sebebi ise, milli iradeye karşı pervasızca yayınlanan malum bildiriyle ilgili yorumlarda yalan yanlış kıyaslamalara gidilerek, ‘Ayasofya İmamı konuşuyor da biz niye konuşmayalım’ gibi hezeyanlara meydan vermemektir” dedi.

Geçici görevlendirme ile imamlık görevi yaptığı Ayasofya’dan ayrılarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde akademik kariyerine devam edecek olan Prof. Boynukalın, istifa kararında emekli amirallerin Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili yayımladığı bildirinin ardından çıkan tartışmalara işaret etti. Boynukalın, “‘Ayasofya İmamı konuşuyor da biz niye konuşmayalım’ hezeyanlarına meydan vermek istemediğini” söyledi.

Boynukalın’ın açıklaması şöyle:

  • “Asıl mesleğim üniversite öğretim üyeliği olmasına rağmen, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebi ve Marmara Üniversitesi’nin uygun görmesiyle Ayasofya-i Kebir’deki şerefli makama görevlendirme ile geldim. İki gün önce, akademik/ilmi çalışmalarıma daha fazla vakit ayırabilmek için Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’ndeki baş imam hatiplik görevimden affımı ve görevlendirmemin sona ermesini istedim. Aldığım kararın bir diğer sebebi ise, milli iradeye karşı pervasızca yayınlanan malum bildiriyle ilgili yorumlarda yalan yanlış kıyaslamalara gidilerek, “Ayasofya İmamı konuşuyor da biz niye konuşmayalım” gibi hezeyanlara meydan vermemektir.
  • 86 yıl sonra yeniden cami olarak fethedilen bu mübarek mekanda ilk baş imam hatip olarak görev yapmamı takdir eden Yüce Mevla’ya sonsuz hamdü senalarımı arzediyor, bu göreve beni layık bulan idarecilerimize ve hassaten Kıymetli Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bendeniz bu görevdeyken bildiğim kadarıyla, dilim döndüğünde İslam’ı anlatmaya çalıştım. Bunu yapmazsam Allah katında mesul olurum düşüncesiyle hareket ettim.
  • Bu niyetin yarın Allah katında bana şahitlik edeceğini umuyorum. İslam’a ve Kur’an’a bir bütün olarak inanıp yaşamayı Rabbim hepimize nasip etsin. Bugüne kadar bana desteğini bildiren yahut düşüncelerime katılmayan bütün kardeşlerimden Allah binlerce kez razı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER