A3 Haber

Prof. Müftüoğlu vaka artışının üç kritik nedenini yazdı…

Prof. Müftüoğlu vaka artışının üç kritik nedenini yazdı…

Prof. Müftüoğlu vaka artışının üç kritik nedenini yazdı…
Nisan 08
08:45 2021

Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Osman Müftüoğlu, günlük koronavirüs vakalarının 55 bin sınırına geldiği Türkiye’de salgının kontrolden çıkmadığını, ancak sürecin kontrolü çok güç bir noktaya geldiğini vurguladı.

Müftüoğlu bugün yayımlanan yazısında, “Endişelenmekte kesinlikle haklıyız” diyerek, vaka sayılarındaki artışın üç önemli nedenini şöyle sıraladı:

  • Birincisi: Ev içi bulaşlarındaki artış korkunç boyutlara varmış durumda. Dikkatsizlik, özensizlik, biraz da bilgisizlik ve lakaytlık ile birleştiğinde çoğu evde neredeyse bir çeşit “ev içi salgın” durumu yaşanıyor.
  • İkincisi: Toplu taşıma araçlarındaki tedbirsizlikler de mühim bir salgın tetikçisi haline geldi. Aşırı yolcu yükü özellikle belirli saatlerde muazzam bir virüs
    trafiğine olanak sağlıyor.
  • Üçüncüsü: İşyerlerindeki bulaşlarda da ciddi artışlar var. Kademeli mesai uygulamasına yeniden ve sıkı bir şekilde geçmek için neden hâlâ bekliyoruz, anlamak mümkün değil.
  • Kısacası önümüzdeki günler biraz değil, çok zor günler. Uygulaması mümkün olmayan tam kapanma gibi tekliflerle, tartışmalarla vakit geçirmeyi bir kenara bırakıp öncelikle bu üç gündem üzerinde yoğunlaşmamız gerekiyor. Kısacası çok daha dikkatli, çok daha tedbirli, çok daha korumalı ve mesafeli olmamız gereken günlerdeyiz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER