A3 Haber

Uşak’ta esnaftan iktidara tepki: Gücümüz kalmadı!

Uşak’ta esnaftan iktidara tepki: Gücümüz kalmadı!

Uşak’ta esnaftan iktidara tepki: Gücümüz kalmadı!
Nisan 08
21:07 2021

Koronavirüse karşı alınan kısıtlama kararları nedeniyle esnaf zor günler geçiriyor. AKP kongrelerinin hınca hınç dolu salonlarda yapılırken esnaf, kafe ve restoranlara yönelik kısıtlama kararları işletmecileri isyan ettiriyor. Uşak’ta esnaf, kafe ve restoranların Ramazan’da 1 ay süreyle sadece paket servis olarak hizmet vereceğini hatırlatarak karara tepki gösterdi.

Türkiye’de Covid-19 vakaları her geçen gün artarken, kafe ve restoranlar Ramazan ayında 1 ay süreyle yine sadece paket servis ve gel-al olarak hizmet verecek. Uşak’ta esnaflar alınan bu kararı protesto etmek için Tiritoğlu Parkı’nda bir araya geldi.

Uşak Esnaf Meclisi adına müzisyen Suat Aygün, hizmet sektörü çalışanları olarak çok zor durumda olduklarını söyledi. İşyerlerinin bir yıldır kapalı olmasına rağmen tüm giderlerinin artarak devam ettiğini belirten Aygün, “Alınteri ile çalışanlar açlığa mahkum edildi. Birçok müzisyen arkadaşımız intihar etti. Yurt işletmecileri ve çalışanlar vergilerini tıkır tıkır ödedikleri halde hiçbir destek alamadılar” dedi.

En çok ihtiyaç duydukları anda meslek odalarının aidat toplama peşine düştüğünü söyleyen Aygün, “Evimize ekmek götürmenin derdindeyiz. Bu bedelleri ödedik de pandemi bitti mi? Hayır! İktidar partisinin kendi kongrelerini mitinge döndürmesiyle pandemi mücadelesinin ciddiyeti kalmadı ve Covid-19 yeniden patladı. Sağlık Bakanlığı virüse yakalanmayın diye twit atmaktan iş yapmaz hale geldi. Aşı desen yılan hikayesine döndü” diye konuştu.

İktidarın halkın sağlığını düşünmediğini vurgulayan Aygün, “İktidar halkın geçimini yok sayıyor. Şimdi yine kapanma yapılacak. Sorumsuz hükümet görevlileri yüzünden virüsün cezasını daha fazla çekecek gücümüz kalmadı. Artık buna dur demeliyiz. Bir ay tam kapanma olsun. Çalışanların geçimleri karşılansın. Bir ay sigortalı çalışan kısa çalışma ödeneğinden yararlansın. Kısa çalışma ödeneği asgari ücret seviyesine yükseltilsin ve devam etsin. İşçilerin emeklilik için sigorta günleri tam sayılsın. İşyerlerimizden kapalı oldukları dönem için alınan stopaj, damga vergisi ve oda aidatları iptal edilsin ve alınanlar iade edilsin. Kira ve ciro kaybı desteği yaygınlaştırılsın. Tekel bayilerinin saat ve gün sınırlaması kaldırılsın. Bu sayede ülkece virüsü yenelim ve yaz aylarına rahat girelim. Öyle ya da böyle bizler dayanışma içinde bugünleri atlatırız. Ama günü geldiğinde bugünlerin hesabını da sorarız” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER