Site icon A3 Haber

Boğaziçi mezunları, Melih Bulu’nun rektörlüğünün iptaline ilişkin davaya müdahil olmak istiyor

Boğaziçi Üniversitesi mezunları, akademisyenlerin Prof. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının iptaline ilişkin Danıştay’a açtıkları davaya müdahil olmak için verdikleri dilekçede, “Rektörlerin akademik kadroların ve üniversite yöneticilerinin kurumsal özerklik ve kurum içi demokrasi temelinde belirlenmesi” talebinde bulundular.

Boğaziçi Üniversitesi mezunları, Boğaziçi akademisyenlerinin rektör atamasının iptali talebiyle Danıştay’a açtıkları davaya müdahil olmak için dilekçe verdiler.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararnameyle, Melih Bulu’nun anti-demokratik, tepeden inme bir şekilde atanmasının üniversitesinin kurumsal özerkliği ve akademik özgürlüğe zarar verdiği vurgulanan dilekçede, “Boğaziçi Üniversitesi mezunları olarak, toplumsal sorumluluklarımız dahilinde, kamu yararını da gözeterek özgür ve demokratik bir toplum ve üniversite için hukuki süreçlere müdahil olmayı görevimiz kabul ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Rektör atamalarının, Türkiye’de yaşanmakta olan otoriterleşmenin, artan siyasal baskının, toplumsal barış ve çeşitliliğe karşı engellemelerin bir parçası, dolayısıyla tüm üniversitelerin ve toplumun zararına bir uygulama olarak görüldüğü belirtilen dilekçede, talepler şu şekilde sıralandı;

 

Exit mobile version