A3 Haber

“AKP zulümde eşitlik sağladı”

“AKP zulümde eşitlik sağladı”

“AKP zulümde eşitlik sağladı”
Nisan 10
13:44 2021

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, mart ayında 182 kişinin yaşam hakkının ihlal edildiğini ve 371 kişinin de işkenceye maruz kaldığını açıkladı. Tanrıkulu, AKP’nin insan hakları ihlalleri konusunda “yaş, cinsiyet, coğrafya, etnik kimlik” ayrımı gözetmediğini söyleyerek, “Zulümde eşitlik sağlamış durumda” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Mart 2021 İnsan Hakları İhlalleri Raporu’nu yayımladı. Rapora göre bir ayda 182 kişinin yaşam hakkı ihlal edildi. Bu kişilerin 142’si iş cinayetlerinde ve 28’i kadın cinayetlerinde yaşamını yitirdi.

Raporda 371 kişinin işkence ve kötü muameleye maruz kaldığı kaydedilerek, bunların 233’nün cezaevinde yaşandığı aktarıldı.

Raporda düşünceyi ifade özgürlüğüne yönelik ihlallere de yer verildi. Rapora göre bir ayda 129 internet haberine, RTÜK kanallara 5 kez ceza verdi, Basın İlan Kurumu da bir gazeteye ilan kesme cezası verdi. 8 gazeteci hakkında açılan davalarda mahkum oldu, 6 gazeteci gözaltına alındı, 5 gazeteciye soruşturma açıldı, bir gazeteci saldırıya uğradı.

Rapora göre 25 eylem ve etkinliğe müdahale edildi, 9 etkinlik yasaklandı, bu eylem ve etkinliklerde 325 kişi gözaltına alındı, 25 kişi katıldığı eylem ve etkinliklerdeki olaylar nedeniyle yargılandığı davada mahkum oldu.

Tanrıkulu, AKP’nin insan hakları ihlalleri konusunda “yaş, cinsiyet, coğrafya, etnik kimlik” ayrımı gözetmediğini söyleyerek, “Zulümde eşitlik sağlamış durumda” dedi. Tanrıkulu, işkence konusunda ise “İşkenceye sıfır tolerans diye gelmişlerdi, şimdi işkencecilere sıfır tolerans var” diye konuştu. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER