A3 Haber

Sedat Peker’in eşi Özge Peker: Kapımızı kırmak istediler, özel harekât polislerinin eğitilmeleri gerek

Sedat Peker’in eşi Özge Peker: Kapımızı kırmak istediler, özel harekât polislerinin eğitilmeleri gerek

Sedat Peker’in eşi Özge Peker: Kapımızı kırmak istediler, özel harekât polislerinin eğitilmeleri gerek
Nisan 10
17:05 2021

Organize suç örgütü liderliğinden yargılanıp hüküm giyen Sedat Peker’in avukat eşi Özge Peker, “organize suç örgütü” operasyonunda evine yapılan polis baskınında kızının odasına silahla girildiğini belirtti. Peker, “Evde bir kadın ve üç ufak çocuk olarak yaşadığımız; bilindiği halde kapımızı kırarak içeri girmek istediler. Özel harekât polislerinin çocuklu evlere nasıl girileceği konusunda eğitilmeleri gerek” dedi.

İstanbul merkezli beş ilde, geçmişte organize suç örgütü liderliğinden yargılanıp hüküm giyen Sedat Peker’in de aralarında bulunduğu 63 kişiye yönelik “organize suç örgütü” operasyonu başlatıldı. 5 ilde 121 adrese yapılan operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun İstanbul ayağında ise 74 adrese yapılan baskınlarda 43 kişi gözaltına alındı. Operasyonda Sedat Peker’in de villası aranırken, Peker’in yurt dışında olduğu belirtildi.

T24‘ün aktardığı habere göre, dün evine yapılan operasyona ilişkin konuşan Sedat Peker’in avukat eşi Özge Peker, “Evde bir kadın ve üç ufak çocuk olarak yaşadığımız bilindiği halde kapımızı kırarak içeri girmek istediler. Özel harekât polislerinin çocuklu evlere nasıl girileceği konusunda eğitilmeleri gerek” diye tepki gösterdi.

Özge Peker’in Instagram hesabından yaptığı açıklaması şöyle:

  • “Dün sabah 5 sularında eşime karşı iddia edilen bazı suçlamalarla ilgili polisler evimize geldi. Evde bir kadın ve üç ufak çocuk olarak yaşadığımız; bilindiği halde kapımızı kırarak içeri girmek istediler. Üst kattan aşağıya inerken kapıyı kendim açmama rağmen ellerinde tüfekler, silahlar, robocop olarak adlandırılan kıyafetler üstlerindeyken ufak çocuklarımın yaşadığı odalara girmeden önce kendilerini uyardım. Silahlarla bu şekilde lütfen odalarına girmeyin diye.
  • Hiç avukatlık yapmamama rağmen avukat olduğumu özellikle belirttim. Ancak buna rağmen kızımın odasına bu şekilde girdiler (Sabahın 5’inde gözlerini açan kızımın üzerine doğrultulan silahı görünce o panikle ellerini hava kaldırdığını yaşadığım sürece unutmayacağım). Kızım kursa gittikten sonra akşamleyin eve gelmek istemedi: Arkadaşının evinde kaldı. Ve halen daha eve gelmek istemiyor.
  • Organize şubeden ve karakoldan gelen polisler sadece görevlerini yaptılar. Ancak özel harekât olarak bilinen polislerin mutlaka çocuklu evlere nasıl girileceği konusunda eğitilmeleri gerekmektedir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER