Site icon A3 Haber

Bugün Bilim Kurulu, yarın kabine toplanıyor: İşte ele alınması beklenen yeni kısıtlamalar

Bilim Kurulu’nun bugünkü, Bakanlar Kurulu’nun da yarınki toplantısı, ramazan boyunca uygulanacak yeni kararları şekillendirecek. Uygulamanın 6 ay önceki gibi sıkı kurallar ve sıkı denetim üzerine kurulması bekleniyor. Ramazanın ardından, bayramda da yasakların devam etmesi bekleniyor.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan ve Erdinç Çelikkan’ın haberine göre, hazırlıkların turizm sezonuna yönelik olduğu, yeni sezona vaka sayısını kontrol altına alınmış bir ülke olarak girmenin planlandığı öğrenildi. Türkiye’nin karnesini düzeltmek için 1-2 aylık sıkı bir kontrol politikası uygulanacak.

Hedef 10 bin

Yapılan toplantılarda uzmanlar, alınacak yeni kararların etkisiyle Nisan sonunda vakaların gerileyeceğini, Mayıs’ın ikinci yarısından sonra rahatlanacağını, vakaların 20 binlere ineceğini belirtiyorlar. Hedefin yaz aylarında en fazla 10 binli vaka seviyesinde kalmak olduğu ifade ediliyor.

Türkiye’nin “dinlendirilmesi” formülü

Bilim Kurulu’nun bugünkü tavsiyeleri doğrultusunda yarın toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınabilecek yeni önlemler değerlendirilecek. Toplantıda Ramazan Bayramı sonuna kadar tedbirlerin sıkılaştırılması, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında dikkat çektiği şekilde tüm Türkiye’nin “dinlendirilmesi” formülü ele alınacak.

Kısıtlama seçenekleri şöyle:

Seyahat kısıtlaması

Kamuda kademeli mesai

Exit mobile version