Site icon A3 Haber

“Kendilerini nezle zanneden gizli koronavirüs hastaları aramızda”

BURSA'DA, YAKLASAN RAMAZAN ONCESI CARSI VE PAZARLARDA YOGUNLUK OLUSTU. FOTO: SEMIH SAHIN-BURSA-DHA

İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Tamur, “Genel olarak nezle şikayetiyle gelen hastaları Covid testi yaptırmasını istediğimizde ne test yaptırıyorlar ne de kendilerini pozitif kabul ediyorlar. Grip ilacı alıp evlerinde normal hayatlarına devam ediyorlar. Bu en tehlikelisi” dedi.

RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası’nda, salgında aile sağlığı merkezlerinde yaşanan yoğunluğu değerlendiren Dr. Mustafa Tamur, nezle şikâyetiyle gelen ancak Covid-19 testi yaptırmayan hastaların bulunduğunu belirterek, “Grip ilacı alıp evlerinde normal hayatlarına devam ediyorlar. Bu en tehlikelisi. Ortalıkta gezen çok sayıdaki bu ayaklı bombalar farkında değiller ama hastalığı yayıyorlar” ifadesini kullandı.

Aile sağlığı merkezlerinden aldıkları verilere göre İstanbul’da şimdiye kadar yüzde 20 civarında pozitiflik olduğunu söyleyen Tamur, “İstanbul’un tüm ilçeleriyle kurduğumuz bağlantılardan aldığım verilere göre her aile hekiminde Mart ayından beri 300-400 arası kişinin pozitif olmuş olduğu. Kayıtlı 3600 hastaları varsa bu da yüzde 15 civarında pozitiflik demektir. İstanbul’da yüzde 20’ye yakın kişi bu hastalığı geçirdi” şeklinde konuştu.

Dr. Tamur’un açıklamalarından satır başları şöyle:

Exit mobile version