A3 Haber

Libya Başbakanı Dibeybe: Türkiye ile vizelerin kaldırılması için işlemlere hemen başlayacağız

Libya Başbakanı Dibeybe: Türkiye ile vizelerin kaldırılması için işlemlere hemen başlayacağız

Libya Başbakanı Dibeybe: Türkiye ile vizelerin kaldırılması için işlemlere hemen başlayacağız
Nisan 13
17:32 2021

 Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, “Vizelerin tamamıyla kaldırılması ile ilgili hemen işlemlere başlayacağız. Ve inşallah Ankara’da bir büyükelçiliğimiz ve Bingazi’de bir konsolosluk açılması için gerekli girişimleri başlatacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün görüştüğü Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe temaslarını bugün  İstanbul’da sürdürdü. Dibeybe, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) Beşiktaş’ta bir otelde düzenlediği ‘Türkiye-Libya Hibrit Yuvarlak Masa Toplantısı’na  katıldı.

Toplantıda konuşan Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, “Serbest ticaret anlaşması bence de öncelikli bir mevzu. Bunu da en kıza zamanda imzalamamız gerekmektedir. Vizelerin tamamıyla kaldırılması ile ilgili hemen işlemlere başlayacağız. Ve inşallah Ankara’da bir büyükelçiliğimiz ve Bingazi’de bir konsolosluk açılması için gerekli girişimleri başlatacağız” diye konuştu.

DEİK Başkanı Nail Olpak da, “Stratejik işbirliğimizi enerji, sağlık, finans, yerel yönetimler, eğitim ve kültür alanları başta olmak üzere ileri seviyelere ulaşması için özel sektör olarak gerekli desteği vermeye hazırız. Aramızdaki ekonomik ilişkileri geliştirmenin önünü açacağını düşündüğüm bazı önerileri kısaca paylaşmak isterim. Aramızdaki vizelerin kaldırılması hem dostluğu pekiştirecek hem de ekonomik ilişkilerimizin artmasını sağlayacaktır. Karşılıklı hassasiyetlerin ve faydaların gözetileceği bir serbest ticaret anlaşması uygun olabilir. Libya’nın halihazırda Ankara’da bir büyükelçisi bulunmuyor, zannederim bir büyükelçilik atanması da düşünülüyor. Bu noktada bizler büyükelçilerimizin olmasını çok önemsiyoruz. Ve iş dünyası olarak her türlü desteği vereceğimizi ifade etmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da Bingazi’deki konsolosluğumuzun şartlar olgunlaştığında yeniden faaliyete geçeceğini ifade etmişti. Bu da önemli. Dün iki Devlet Başkanının huzurunda imzalanan anlaşmalar var. Bu nokta da, bizlerin vereceği desteğin bir göstergesi. Sadece onlarla sınırlı kalmayacak şekilde yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER