A3 Haber

Erdoğan “Kütüphane Söyleşileri”nde konuştu: Kanal İstanbul’u hayata geçireceğiz

Erdoğan “Kütüphane Söyleşileri”nde konuştu: Kanal İstanbul’u hayata geçireceğiz

Erdoğan “Kütüphane Söyleşileri”nde konuştu: Kanal İstanbul’u hayata geçireceğiz
Nisan 14
16:05 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’deki sarayın içerisinde yer alan “Millet Kütüphanesi”nde bir grup gençle bir araya gelerek, soruları yanıtladı.

Erdoğan, “Kütüphane Söyleşileri” adı altında gerçekleşen sohbet toplantısında şunları söyledi:

  • “Kanal İstanbul’un Montrö’yle uzaktan yakından alakası yok. Montrö İstanbul Boğazı’yla alakalı bir sözleşmeydi. Kanal İstanbul bizi huzurlu, rahat kılacaktır. İnşallah Kanal İstanbul’u hayata geçirecek, ülkemizle birlikle tüm insanlığın kullanımına sunacağız.”

Emekli amiraller bildirisi

  • “Bu sizin özgürlüğünüzle alakalı bir konu değil ki. Zaten içinizde alışkanlık haline bu işi getirmiş olanlar var. Çok bu işi seviyorsanız kalkarsınız siyasete soyunursunuz. Ama kalkıp da 104 tane koordine olan, aynı düşünce kalıbı içerisinde böyle bir metnin ortaya konulmasını başkomutan olarak, cumhurbaşkanı olarak, ülkemin birlik, beraberliği, huzuru noktasında bunu teminle sorumlu olan bir insan olarak tabii ki kabul etmemiz mümkün değil. Bundan sonraki süreç zaten tamamen yargıya ait olan bir süreçtir.”

İstanbul sözleşmesi

  1. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının, hükûmetin kadın hakları konusunda bir fikir değişikliğine gittiğine işaret olup olmadığı sorusuna Erdoğan, “İstanbul Sözleşmesi uygulaması itibariyle maalesef ne ülkemizde ne dünyada özellikle kadın haklarına saygıyı getirmedi. Şu anda AB ülkelerinde de 11 tanesi bundan çekilme arifesinde. Kadına şiddeti bizim anayasamız kabul etmiyor.  Burada bizim üzerimizde durmamız gereken 684 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Şiddet”le ilgili yasa. Bu zaten var. Biz burada öyle bir medeniyetin, dinin mensubuyuz ki… Bizim dinimizde kadına şiddet bir defa haramdır. Eğer biz böyle bir sözleşmeye illa ihtiyacımız varsa biz bu sözleşmenin daha adilini, güzelini, güçlüsünü kalkarız Ankara Sözleşmesi hazırlarız. Onunla beraber yola devam ederiz” yanıtını verdi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER