A3 Haber

AKP’li belediye hakkında Almanya soruşturması: Dört kişi görevden uzaklaştırıldı

AKP’li belediye hakkında Almanya soruşturması: Dört kişi görevden uzaklaştırıldı

AKP’li belediye hakkında Almanya soruşturması: Dört kişi görevden uzaklaştırıldı
Nisan 16
16:15 2021

AKP’li Yeşilyurt Belediyesi’nin Almanya’ya gönderdiği 45 kişiden 43’ünün geri dönmemesiyle ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Bakanlık soruşturma kapsamında vali yardımcısı ile Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü ve 2 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Malatya’nın AKP’li Yeşilyurt Belediyesi’nin Almanya’ya gönderdiği 45 kişiden 43’ünün geri dönmemesiyle ilgili soruşturma kapsamında dört kişinin görevden alındı.

AKP’li Yeşilyurt Belediyesi, Eylül 2020’de “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi” için Almanya’ya gönderdiği 45 kişiden 43 kişinin geri dönmediği ortaya çıkmıştı.

Gazete Duvar’ın aktardığı habere göre, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan ile İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ahmet Cebeci’nin, Yeşilyurt Belediyesi’nin çevre gezisi adı altında Almanya’ya götürdüğü 43 kişinin yurda geri dönmemesi nedeniyle başlatılan idari soruşturma kapsamında ihmal ve kusurlarının bulunduğu gerekçesiyle görevlerinden el çektirildikleri öğrenildi.

Yeşilyurt Belediyesi de başlatılan idari soruşturmada başkan yardımcısı Bekir Karakuş’un görevden el çektirildiğini açıklamıştı.

Bakanlıktan açıklama

İçişleri Bakanlığı’ndan, Malatya Yeşilyurt Belediyesi’ndeki iddialarla ilgili yapılan açıklamada “Bakanlığımızın onayı ile müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır” dendi.

Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, “Soruşturmada ilgili vali yardımcısı ile Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü ve 2 kamu görevlisi görevden uzaklaştırılmıştır” bilgisi verildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER