A3 Haber

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’ndan ‘128 milyar dolar’ açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’ndan ‘128 milyar dolar’ açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’ndan ‘128 milyar dolar’ açıklaması
Nisan 16
14:58 2021

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 128 milyar doların akıbetine ilişkin soruya, “Söz konusu döviz işlemleri, işlem platformları üzerinden o günkü piyasa koşulları ve fiyatları çerçevesinde gerçekleştirilmiştir” şeklinde yanıt verdi. Kavcıoğlu, “Kaybolmuş bir varlıktan bahsetmek mümkün değildir” ifadesini kullandı.

CHP’nin gündeme getirdiği “128 milyar dolar nerede” sorusu üzerine Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan açıklama geldi.

Kavcıoğlu, “Söz konusu döviz işlemleri, işlem platformları üzerinden o günkü piyasa koşulları ve fiyatları çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Herhangi bir kesime, banka veya firmaya ayrıcalıklı döviz işlemi gerçekleştirilmesi söz konusu değildir” dedi.

Döviz alım-satımlarının koordinasyon içerisinde yapılabilmesi için Şubat 2017’de Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzaladıklarını ifade eden Kavcıoğlu, “Protokolle sağlıksız fiyat oluşumunun engellenmesine, döviz piyasalarındaki arz-talep dengesine ve likidite tesisine katkıda bulunuldu” şeklinde konuştu.

“Kaybolmuş bir varlıktan bahsedilemez”

Kavcıoğlu, sözlerini şunları kaydetti:

  • Anılan platformlarda piyasa dinamiklerinden bağımsız, piyasa dışı fiyatlardan belirli taraflar seçilerek işlem yapılması mümkün değildir. Bilanço varlık yükümlülük denkliği açısından bakıldığında, ortada kaybolmuş bir varlıktan bahsetmek mümkün değildir. TCMB, görev ve sorumluluk alanlarındaki bilgi ve verileri uluslararası standartlar dahilinde şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaktadır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER