A3 Haber

Koltuk krizinde yeni gelişme: 64 yıllık protokol değişiyor

Koltuk krizinde yeni gelişme: 64 yıllık protokol değişiyor

Koltuk krizinde yeni gelişme: 64 yıllık protokol değişiyor
Nisan 18
13:22 2021

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel arasında yaşanan koltuk krizi AB’nin 64 yıllık protokolünde değişikliğe gidilmesine sebep oldu.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sırasında yaşanan koltuk krizi tarihte bir ilke neden oldu.

AB’nin protokol sistemi de değişiyor

Sözcü’nün haberine göre, yaşanan koltuk krizi üzerine AB’nin protokolünün yeniden düzenlenmesine başlandı. 1957 tarihinde kurulan AB’de ilk kez bir “Modus vivendi” (Geçici anlaşma) kararı alındı.

Buna göre, AB’nin protokol sistemi değiştirilecek ve bir daha benzer sorunların yaşanmaması için, Konsey Başkanı ile Komisyon Başkanı, aynı protokol kurallarına tabi olacak. Ya da, bir uygulama geleneği oturtulacak.

Beş maddelik yeni düzenleme tartışılacak

Komisyon, konseye yeni protokol ile ilgili önerilerini sundu. Ancak bunun kabul edilemeyeceği ve komisyonun önerilerinin, konseyi zayıflatacak bazı öğeler içerdiği gerekçesiyle kabul görmedi. Konsey ile komisyon arasında şimdi beş maddelik bu yeni düzenlemenin tartışılacağı açıklandı.

Konu Avrupa Parlamentosu’nda

Bu arada, “O olaydan sonra geceleri uyuyamadım” diyen konsey başkanı, Salı günü Avrupa Parlamentosu’nda çeşitli temsilcilerle yapacağı görüşmede, bu olaydan duyduğu pişmanlığı bir kez daha dile getirecek. Konu ayrıca Avrupa Parlamentosu’nda da tartışılacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER