Site icon A3 Haber

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Kobani davası siyasi intikam, kumpas davasıdır

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Kobani Davası’na ilişkin, “Bu siyasi bir intikam davası… Bu yıllardır süren darbe planının belki de en önemli kavşağıdır ” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. HDP’ye yönelik davalar hakkında açıklamalarda bulunan Temelli, Kobani davasına ilişkin, “Bir kumpas davasıyla karşı karşıyayız. Kobane davası kapatma davası gibi temelsizdir ve çökmeye mahkumdur” dedi.

HDP’ye açılan kapatma davasına ilişkin de, “AYM’nin açtığı bu kapıdan, hukukun aşığının bir nebze girmesine imkan tanımaktır” ifadesini kullanan Sancar, ” Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı boşuna zaman harcamamalıdır. Demokratik siyaset imkanlarını yok etmenin parçası olmamalıdır” şeklinde konuştu.

HDP’ye yönelik kapatma davasının hazırlığını Terörle Mücadele Şubesi’nin Savcı’ya talimatla başlattığını söyleyen Sancar, “Savcı’nın dosyada unuttuğu belge, emniyetin yargıya nasıl talimat verdiğini açıkça gösteriyor” dedi.

“Talan değil, halk sağlığı esas alınmalı”

Koronavirüs salgınına ilişkin de açıklamalarda bulunan Sancar, “Vaka sayılarının açıklanandan daha fazla olduğu söyleniyor. Bunlar gerçek olsa bile, bu sayılar bu ülkenin Uruguay’dan sonra nüfusa göre vaka sayısında dünyada ikinci durumda. Aşılamada da aynı şeyler yaşanıyor. Eğer bu hızda 2022 sonuna kadar aşılanmanın tamamlanamayacağı meslek örgütleri tarafından ifade ediliyor. En başında beri söylüyoruz. Halk sağlığını esas almak lazım, talan düzenini değil” diye konuştu.

Sancar’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Kobani davası

“Kapatma davası gündemden düşmeli” 

“HDP’nin karşısına siyasetle çıkamıyorlar” 

“Vaka sayıları açıklanandan fazla” 

Exit mobile version