A3 Haber

90 yaşındaki kadın telefonda 32 milyon dolar dolandırıldı

90 yaşındaki kadın telefonda 32 milyon dolar dolandırıldı

90 yaşındaki kadın telefonda 32 milyon dolar dolandırıldı
Nisan 21
12:36 2021

Hong Kong’da 90 yaşında bir kadın telefonda kendisini Çinli yetkililer olarak tanıtan kişiler tarafından 32 milyon dolar dolandırıldı.

Yaşlı kadını telefonla arayan dolandırıcıların, kimliğini kullananların Çin’de ciddi suçlar işlediği ve bu nedenle banka hesaplarının güvenliği için yetkili bir şahsın hesabına paralarını aktarması yönünde kadını ikna ettikleri ortaya çıktı.

Çin basınında yer alan habere göre, birkaç gün sonra dolandırıcılardan birinin kadının kaldığı eve gelerek, ellerindeki cep telefonu ve SIM kartı ile kadının bankalardaki parasını 11 farklı banka hesabına transfer ettiği belirlendi.

Hizmetçi şüphelenince dolandırıcılık ortaya çıktı

Evde hizmetçi olarak çalışan bir görevlinin, durumdan şüphelenip yaşlı kadının kızını araması sonucu, dolandırıcılık ortaya çıktı.

Kadının evine cep telefonu ile gelen ve para transferini sağlayan 19 yaşındaki kişi gözaltına alındı. Bu kişi daha sonra kefaletle serbest bırakılırken, suç ortaklarının bulunması için çalışmalar sürüyor.

Hong Kong’da, polis rakamlarına göre 2021 yılının ilk çeyreğinde bu tür dolandırıcılık vakalarının oranı bir önce döneme oranla yüzde 18 artış gösterdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER