A3 Haber

Aşılamalar artıp kapanmalar azalınca: Netflix aboneliklerinde düşüş

Aşılamalar artıp kapanmalar azalınca: Netflix aboneliklerinde düşüş

Aşılamalar artıp kapanmalar azalınca: Netflix aboneliklerinde düşüş
Nisan 21
14:53 2021

Salgın döneminde abone sayısını yüksek oranda artıran Netflix, aşı gelişmeleriyle birlikte 2021’in ilk çeyreğinde piyasanın abone sayısı beklentilerini karşılayamadı. Şirketin hisseleri açıklanan veriler sonrasında yüzde 10’dan fazla düşüş kaydetti.

ABD’de aşılamaların hız kazandığı yılın ilk çeyreğinde Netflix’in abone sayısı beklentilerin altında kaldı. Piyasanın beklentisi 2021’in ilk çeyreğinde Netflix’in kullanıcı sayısını 6,29 milyon artırması yönündeyken, şirket bu sayıyı 3,98 milyon artırabildi.

Bu düşüşün Covid-19’un etkilerinin görece olarak azalmasından dolayı olduğunu söyleyen şirket, salgında yaşanan böylesine bir büyümenin şirketin 2021 sonuçlarına zarar vereceğini belirtti.

10 yıl boyunca “ipek kadar pürüzsüz” bir büyüme yakaladıklarını belirten Netflix CEO’su Reed Hastings, şu anki büyüme eğiliminin inişli çıkışlı olduğundan yakındı.

Netflix’in hisseleri, büyümenin beklentileri karşılayamamasıyla yüzde 13 düşüş kaydetti.

Netflix, Covid-19 salgınıyla birlikte 2020 yılında tarihindeki en güçlü ilk çeyreklerinden birini geçirerek 15,8 milyon yeni abone kazanmıştı. Şirket bu dönemde kullanıcı sayısını 167 milyon 182 milyona çıkarmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER